Clos de Coulaine red 2021, Château de Pierre Bise, Anjou Villages
    Clos de Coulaine red 2021, Château de Pierre Bise, Anjou Villages
    Clos de Coulaine red 2021, Château de Pierre Bise, Anjou Villages
    Clos de Coulaine red 2021, Château de Pierre Bise, Anjou Villages

    Clos de Coulaine red 2021, Château de Pierre Bise, Anjou Villages

    €14.50
    Tax included

    Vintage: 2021
    Producer: Château Pierre Bise - René Papin
    Country: France
    Region: Loire
    Appellation: Anjou Villages
    Grape variety: Cabernet Franc
    Colour / Type: Red wine
    Farming: Organic


    Available

     

    DELIVERY IN A HIGH PROTECTION BOX

     

    SECURED PAYMENT WITH CREDIT CARD

     

    WINE ON STOCK


    A nine-hectare vineyard owned by the Roussier family in Savennières. This vineyard has been in our care since the 1992 harvest.
    Cabernet franc, originally from Chinon, was first introduced to Domaine de Coulaine in 1942. The Domaine's soil is closer to that of the two neighboring appellations, Bourgueil and Saint Nicolas de Bourgueil, where the sand lies on soft limestone, whereas in the Coulaine vineyard, the sand lies on green and purple weathered schist.
    In the former case, the fruitiness and freshness of the sandy soil mingle with the fleshy character of the tuffeau. In the second, the weathered schist adds body and terroir character to the same fruitiness and freshness.

    Situation : Pente douce orientée Est / Sud-Est relativement bien ventilé, au dessus du bourg de Savennières.
    Terroir : Sables (gréseux et éoliens) d’une épaisseur de 70 à 80 cm sur les schistes verts et pourprés de l’ordovicien.
    Surface : 5 ha 80
    Age moyen des vignes : 30 ans
    Cépage : 100% Chenin
    Mode de conduite : Vignes larges (5000 pieds/ha), enherbées sur l’inter rangs. Épamprage en mai-juin puis éclaircissage en juillet manuellement, afin d’optimiser l’aération des grappes pour une bonne maturité.
    Protection phyto-sanitaire : Oligo-éléments, algues marines, cuivrol et extraits de plantes.
    Récolte : Manuelle, par tries successives.
    Vinification : Pressurage lent, débourbage de 24 à 48h, fermentations lentes (alcoolique et malo-lactique , sans ensemencement ni chaptalisation), élevage partiel en barriques.
    Accompagnement : possède une large panoplie d’accords avec les plats, que ce soit les fruits de mer, les poissons, les viandes blanches ou les fromages de chèvre frais.

     
    LRRD-BISE05-75-2021
    78 Items

    Data sheet

    Vintage
    2021
    Region
    Loire
    Appelation
    Anjou Villages
    Style
    red
    Grapes
    Cabernet Franc
    Culture
    organic
    Country
    France
    Format
    bottle of 75cl
    Alcohol
    12.5
    Volume
    750