• New
In Pork We Trust white 2018, Zio Porco, Veneto

In Pork We Trust white 2022, Zio Porco, Veneto

€13.75

Vintage: 2022
Producer: Marco Giovanni Zanetti
Country: Italia
Region: Veneto
Appellation: Veneto
Grape variety: Friulano, Garganega, Pinot Grigio
Colour / Type: White wine
Farming: biodynamic   ♲


Available

 

DELIVERY IN A HIGH PROTECTION BOX

 

SECURED PAYMENT WITH CREDIT CARD

 

WINE ON STOCK


Zio Porco Vini – onder deze naam produceert Marco Giovanni Zanetti zijn eigen Winepunk wijnen.
“Zio Porco” – een beetje tegendraads
Voor Marco Giovanni Zanetti telt enkel de pure kwaliteit, voor hem is wijn plezier, vreugde, plezier en een onderdeel van het dagelijks leven. Als kind van een Duitse moeder en een Italiaanse vader, is hij praktisch opgegroeid met wijn waardoor zijn carrière keuze voor de hand lag: een opleiding als een restaurant manager, daana sommelier.
Als importeur, wijn adviseur en vinophile “manusje van alles” reisde Marco Zanetti de wereld rond. Zijn enthousiasme voor wijn dreef hem echter tot de productie van zijn eigen wijn. In 2007 vond hij, in Veneto een wijnhuis, waar hij het vak kon leren.
Marco Giovanni heeft een speciale voorliefde voor een oud inheems ras Marzemino waarmee hij prachtige-drinkbare en vrij complex wijn maakt. De wijngaarden liggen in en rond Bassano del Grappa in Veneto, waar hij nu bijna 3 ha beheert. De bodems worden gedomineerd door vulkanisch gesteente. Dat laat zijn sporen na in de mineraliteit van van zijn wijnen. Porseo, porcheria, Porcosporco, Porcone – Alle wijnen dragen een naam die kan worden gelinkt aan Porco (= varken) . prachtig wijnhuis met wijnen in nieuwe stijl, enkel voor durvers en kenners

ITBL-ZIOP01-75-2022
24 Items

Data sheet

Vintage
2018
Region
Veneto
Appelation
Veneto
Style
white
Grapes
Pinot Gris
Culture
biodynamic
organic
Country
Italia
Format
bottle of 75cl
Alcohol
13.5
Volume
750