

Millésime: NM
Domaine: Jacques Selosse
Pays: France
Région: Champagne
Appellation: Champagne
Cépage(s): Chardonnay 90%, Pinot Noir 10%
Couleur / Type: effervescent
Culture: biodynamie ♲
LIVRAISON EN CARTON ANTI-CASSE
PAIEMENT 100% SÉCURISÉ
VINS DISPONIBLES
Couleur saumonée brillante et intense, perlage fin. Au nez, des notes originales et complexes d'épices orientales, de baies roses et de noix, avec une légère touche fumée. En bouche, le vin révèle beaucoup de profondeur et de puissance. Bonne acidité et grande texture minérale, avec une légère nuance tannique. Finale très longue. Grande finesse.
De vinificatie volgt de klassieke stappen van Anselme, dus na de oogst bij volle rijpheid worden de druiven naar de kelder gebracht om de gisting van de basiswijnen spontaan te laten beginnen in barriques, die bewaard worden volgens de Soleras-methode met alleen inheemse gisten. Na het mengen van de twee druivensoorten wordt de hergisting in de fles uitgevoerd volgens de Champenoise-methode, waarbij de wijn minstens 6 jaar op de droesem blijft en uiteindelijk met een minimale dosering.
Champagne JACQUES SELOSSE Brut Grand Cru Rosé wordt gemaakt van druiven geselecteerd uit de beste crus in de Verzy en Ambonnay gebieden gelegen in wijngaarden die strikt biodynamisch worden beheerd.
Spannende en veelzijdige Rosé-bubbel van grote originaliteit, enig in zijn soort!
Jacques Selosse is een grote naam in de Champagne, een mythe van de Franse bubbels en een synoniem voor uitmuntendheid. Jacques Selosse en zijn zoon Anselme begonnen hun eigen wijn te maken in 1974, toen de Champagneproductie werd gemonopoliseerd door een paar grote Maisons, en markeerden een belangrijk kwalitatief keerpunt en werden een rolmodel voor alle kleine onafhankelijke wijnboeren.
Vanaf 1980 volgde Anselme Selosse, samen met zijn vrouw Corine, hun vader op aan het roer van de productie en startte hij het project om de waarde van elk van zijn percelen te verhogen, wat resulteerde in unieke en ongelooflijke Champagnes.
Het domein Selosse beslaat 7 hectare, met Chardonnay Grand Cru in de gemeenten Avize, Cramant en Oger en Pinot Noir Grand Cru in Ay en Ambonnay. De wijnstokken worden op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier geteeld, zonder gebruik van synthetische chemicaliën, met een zeer lage snoei en beperkte opbrengsten. In de kelder vindt fermentatie plaats met uitsluitend inheemse gisten en de 'liqueur d'expedition' bestaat uitsluitend uit pure druivenfructose. Alle bewerkingen zijn ook strikt handmatig: batonnage, remuage en degorgement.
De Champagnes van Jacques Selosse zijn complex en geraffineerd, het resultaat van een productiefilosofie waarin respect voor de natuur en de opwaardering van het terroir centraal staan. Het zijn gedenkwaardige auteurinterpretaties, de uitdrukking van een unieke stijl met een grote persoonlijkheid, die het onderwerp is geworden van controversiële oordelen, maar die zich jaar na jaar heeft gevestigd als een belangrijk referentiepunt voor alle Champagneliefhebbers...