Clos de l\'Echelier 2015, domaine des Roches Neuves, Saumur blanc chez Divine Wines

Clos de l'Echelier 2015, domaine des Roches Neuves, Saumur blanc

48,80€

Millésime: 2015
Domaine: domaine des Roches Neuves
Pays: France
Région: Loire
Appellation: Saumur
Cépage(s): Chenin
Couleur / Type: blanc
Culture:biodynamie ♲


Dispo en cave

L’histoire de la Loire et de ses vins se confond, noblesse oblige, avec l’Histoire de France. Pionnière, la vigne du Pays Nantais fût plantée par les romains, emboîtant le pas à la viticulture en Val de Loire qui naîtra au 5ieme siècle.

Son développement est encouragé pendant un millénaire par les têtes couronnées de France et d’Angleterre. La recherche d’une qualité digne des papilles royales donne naissance à des appellations de grand renom. 

Grâce à leur équilibre, les appellations du Val de Loire réussissent le tour de force de plaire aux connaisseurs et aux amateurs. 

 

LIVRAISON EN CARTON ANTI-CASSE

 

PAIEMENT 100% SÉCURISÉ

 

VINS SUR STOCK


Geweldige witte wijn, volledig biologisch en voorzien van Biodyvin label en Ecocert certificering. Echt een pronkstuk van het kwaliteitswijnhuis Domaine Roches Neuves die door hun organische en biodynamische werkwijze de druiven, wijnstokken en het terroir altijd met de grootstmogelijke zorg omringen. Hier wordt nog echt wijnbouw bedreven met diep respect voor de natuur en de omgeving. Uiteraard proef je deze zorg ook terug in de geweldige wijnen van dit wijnhuis. De wijngaarden zijn gelegen in het middelste wijngebied van de Loire-vallei: Saumur-Champigny. Het gebied is gelegen langs de Loire op ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Angers. Er heerst een relatief mild klimaat en de zuidelijk gelegen ligging van de wijngaarden zorgt ervoor dat de druiven snel hun volledige rijpheid bereike. De wijngaarden waar deze specifieke wijn vandaan komt zijn gelegen in Dampierre-sur-Loire. Het terroir heeft een zandlaag van zo'n 30cm alvorens je de kalksteen genaamd Turonien Supérieur tegenkomt.
LRBL-RNEU03-75-2015
31 Vins

Fiche technique

Millésime
2015
Région
Loire
Appellation
Saumur-Champigny
Style
blanc
Cépages
Chenin
Culture
biodynamie
Pays
France
Format
bouteille de 75cl
Alcool
13
Volume
750