Onze wijnen

Verfijn je keuze:
Streken
Wijndomein
Oogstjaar
Bubbels

Mousserende wijn is de naam die wordt gegeven aan alle mousserende of bruisende wijnen. De Europese regelgeving terzake is van recente datum. Het werd in 2008 en 2009 herzien. Moeten we benadrukken dat de term "mousserend" een nogal pejoratieve connotatie heeft (goedkope kant, twijfelachtige kwaliteit!). De voorkeur gaat uit naar scherpspranke...

Mousserende wijn is de naam die wordt gegeven aan alle mousserende of bruisende wijnen. De Europese regelgeving terzake is van recente datum. Het werd in 2008 en 2009 herzien. Moeten we benadrukken dat de term "mousserend" een nogal pejoratieve connotatie heeft (goedkope kant, twijfelachtige kwaliteit!). De voorkeur gaat uit naar scherpsprankelendfijne bubbels of nog beter crémant of Champagne.

 

Soorten mousserende wijnen

Alle mousserende wijnen moeten worden gekwalificeerd door een vermelding die overeenkomt met hun suikergehalte (of dosering) dat is bijgedragen door de expeditievloeistof:

Brut natuur (0 - 3 g per liter)
Extra brut (0 - 6 g per liter)
Brut (0 - 12 g per liter)
Extra droog (12 - 17 g per liter)
Droog (17 - 32 g per liter)
Halfdroog (32 - 50 g per liter)
Zoet (meer dan 50 g per liter)

Meer

Bubbels  : onze selectie van 65 producten

Streek

 • Champagne

  De koning der wijnen

  Champagne is zeker de beroemdste wijn in de wereld.

  Er zijn nu meer dan 50 champagnehuizen, 22 coöperaties en meer dan 450 wijnmakers in de Champagne. De champagnehuizen zijn er in de loop der jaren in geslaagd zich te onderscheiden en van hun naam een wereldmerk te maken door hen te associëren met elegantie, luxe en verfijning. Dit is het geval bij Dom Pérignon die de beroemde naam draagt van de monnik die de champagnemethode zou hebben ontwikkeld.

  Het appellationgebied Champagne beslaat 35.000 ha en is verdeeld in 4 zones: de Montagne de Reims, de Marnevallei, de Côte des Bar en de Côte des Blancs. Deze 4 gebieden liggen in wezen in 2 departementen: de Marne en de Aube.

  De druivenrassen die het meest worden gebruikt in Champagne zijn pinot meunier, pinot noir en chardonnay.

  Rosé Champagne is een mengsel van rode en witte wijn, anders dan alle andere rosés in Frankrijk.

   

 • Mousserende wijnen
 • Ciders
per pagina
Toont 1 - 18 van de 65 items
Toont 1 - 18 van de 65 items