Côte de Beaune  : onze selectie van 37 producten

Streek

 • Meursault
 • Saint-Romain

  Le vignoble de Saint-Romain est implanté sur la commune de Saint-Romain. Il couvre une superficie de 99 hectares. 

  Les vins blancs représentent 59,74 hectares pour une production de 2 768 hectolitres. Le cépage utilisé est le Chardonnay.

  Les vins rouges représentent 37,42 hectares pour une production de 1 691 hectolitres. Le cépage utilisé est le pinot noir.

 • Maranges
 • Beaune
 • Bienvenues-Bâtard-Mont...

  De dorpen Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet delen Montrachet en Bâtard-Montrachet. Chevalier op Puligny evenals Bienvenues, Criots op Chassagne. Dit zijn de zuidelijkste Grands Crus in de Côte d'Or, tussen Meursault (in het noorden) en Santenay (in het zuiden).
  De Montrachet (uitgesproken als Mon-Rachet) ontstond in de Middeleeuwen, aanvankelijk het werk van de cisterciënzer abdij van Maizières en de heren van Chagny, en kreeg zijn volle glorie in de 17e eeuw. Niemand betwist het: de beste Chardonnay op aarde! Montrachet is ook een familie van 4 nauw verwante Grands Crus: Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet, Bienvenues-Bâtard-Montrachet en Criots-Bâtard-Montrachet (AOC Grands Crus van 31 juli 1937).

  Jura geologie (175 miljoen jaar oud). Blootstelling naar het oosten en zuiden tussen 265 en 290 meter (Chevalier), tussen 250 en 270 meter (Montrachet), tussen 240 en 250 meter (Bâtard, Bienvenues, Criots). In Montrachet, dunne bodem op harde kalksteen, doorkruist door een band van roodachtige mergel. In Chevalier, dunne en stenige bodems: lichte rendzines gevormd op mergel en mergelhoudende kalksteen. In Bâtard, dikkere en meer kleiachtige bruine kalksteenbodems aan de kant van de uitlopers.

per pagina
Toont 1 - 18 van de 37 items
Toont 1 - 18 van de 37 items