Best verkochte producten

Domeinen

Overzicht van de wijnen van dit domein Massereau

Château Massereauappellatie Bordeaux

Wijnboeren: Jean-François et Philippe Chaigneau

biodynamie   biologische wijn  

Tegenwoordig beslaat het landgoed ongeveer tien hectare, waarvan ongeveer 1,10 hectare van het terras van het kasteel tot aan de Ciron loopt, met zelfs sporen van een oude haven, bekend als Barsac, die in de oudheid werd gebruikt voor de zeer gewilde steen, zichtbaar op veel van de gevels in de regio.


De nabijheid van de rivier is een garantie voor de productie van gebotrytiseerde druiven, in de zin van confit-rôti


Het domein beschikt ook over iets minder dan zes hectare Bordeaux Supérieur, op een eiland dat oorspronkelijk een tiental hectare omvatte, waarvan 1,5 hectare onlangs is gerooid. Ook hier een precieze, samenhangende en marktgerichte aanpak.


We kunnen hier echt spreken van "haute couture" wijnen.


Het domein
Château Massereau, gelegen in Barsac, ongeveer dertig kilometer ten zuidoosten van Bordeaux, is een 16e eeuws gebouw dat ooit dienst deed als jachtslot van de hertogen van Epernon. Het torent uit boven de rijen wijnstokken die tot aan de Ciron lopen.
Het domein, dat in 2000 door de familie Chaigneau werd verworven, beslaat 19 hectare, waarvan slechts 10 hectare is beplant en in productie is.
10 hectare zijn aangeplant en in productie, met de volgende appellations d'origine: Barsac Sauternes - Graves - Bordeaux Supérieur - Bordeaux Clairet.
Jean-François, die voor het beroep van wijnbouwer heeft gekozen, heeft zijn broer Philippe bij zijn passie betrokken.
De werkmethoden
Extreme wijnbouw beoefend met passie,
Voortdurend in vraag stellen en streven naar verbetering in elke fase van het vinificatieproces om AUTHENTIEKE, ORIGINELE wijnen aan te bieden
Extreme wijnbouw beoefend met passie, een permanente vraag naar het constante onderzoek naar verbetering in alle stadia van de uitwerking van de wijnen, om AUTHENTIEKE en ORIGINELE wijnen aan te bieden.
Een wijnbouw die het milieu respecteert, ten voordele van de behouden grond en het welzijn van de wijnstokken en de druiven, een "biologische" cultuur, een cultuur van preventie.
Drie verschillende terroirs, elk met zijn eigen karakter en ziel:
1ha 20 in Barsac,
2 ha in Graves,
6ha 50 in Bordeaux Supérieur.
Aan elk van hen wordt dezelfde zorg besteed:
Bewerken van de grond (geen chemisch wieden)
Volledig manueel werk aan de wijnstokken: ontbladeren, verwijderen van bladeren, groen oogsten (uitdunnen) om slechts 6 tot 8 trossen over te houden op de rode wijnstokken en 4 tot 5 trossen op de Barsac Sauternes.
Ook het oogsten gebeurt met de hand - mand of kist - en met zorgvuldige sortering.
Deze logica wordt doorgetrokken tot in de kelder, waar alle chaptalisatie, aanzuring, fining en filtratie (of zeer lichte) worden verboden en alle oenologische inputs worden geweigerd.

Meer
Toont 1 - 8 van de 8 items
Toont 1 - 8 van de 8 items