Oogstjaar: NMDomein: Champagne LombardLand: FrankrijkStreek:...
Oogstjaar: 2004Domein: Maison Tardieu-Laurent - Michel...
Oogstjaar: 2017Domein: Anne-Claude LeflaiveLand: FrankrijkStreek:...
Oogstjaar: 2016Domein: Domaine de Trévallon - Eloi Durrbach Land:...
Oogstjaar: 2017Domein: Domaine Dauvissat Land: FrankrijkStreek:...
Oogstjaar: 2017Domein: Domaine de Trévallon - Eloi Durrbach Land:...
Oogstjaar: 2005Domein: Maison Tardieu-Laurent - Michel Tardieu Land:...
Oogstjaar: 2005Domein: Corte...
Tags
Gueuzerie Tilquin, de enige geuzestekerij in Wallonië
Brouwer: Pierre Tilquin
Gevestigd in Bierk (Bierghes, Rebecq), in de Zennevallei, is Gueuzerie Tilquin de enige geuzestekerij van Wallonië. Een geuzestekerij is een bedrijf waar Oude Geuze (of Gueuze à l’ancienne) wordt gestoken.
Vers gebrouwen wort, aangekocht bij verschillende producenten van de Regio (Pajottenland en Brussel), wordt in eiken vaten gepompt om te gisten en te rijpen gedurende 1, 2 of 3 jaar. Daarna worden de lambieken versneden (of gemengd) en gebotteld. In de fles hergist het mengsel opnieuw gedurende 6 maanden. De Oude Geuze Tilquin wordt verkocht in flessen van 37,5 en 75 cl en heeft een alcoholgehalte van 7,0 %.
Gueuze Tilquin à l'ancienne (7,0% alc/vol) is een bier van spontane gisting, gemaakt op basis van een mengsel van lambiek van 1, 2 en 3 jaar oud.
Gueuze Tilquin à l'ancienne (7,0% alc/vol) is een bier van spontane gisting, gemaakt op basis van een mengsel van lambiek van 1, 2 en 3 jaar oud.
Rullquin Stout, een bier van gemengde gisting, wordt verkregen uit een mengsel van 7/8 Rulles Brune (Gaume Stout) en 1/8 van een mengsel van 1 jaar oude lambiek, dat gedurende 8 maanden in eiken vaten heeft gerijpt. Ongefilterd en ongepasteuriseerd, wordt dit bier gedurende 6 maanden in de fles hergist.
Rullquin Stout, een bier van gemengde gisting, wordt verkregen uit een mengsel van 7/8 Rulles Brune (Gaume Stout) en 1/8 van een mengsel van 1 jaar oude lambiek, dat gedurende 8 maanden in eiken vaten heeft gerijpt. Ongefilterd en ongepasteuriseerd, wordt dit bier gedurende 6 maanden in de fles hergist.