Les Rouannières 2016, Château de Pierre Bise, Anjou Villages
Oogstjaar:
Domein:
Land: Frankrijk
Streek:
Appellatie:
Druif:
Type:
Landbouw:
GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS
VEILIG BETALEN MET CREDITCARD
WIJNEN VOORRADIG
Het vermogen van dit gesteente om uiteen te vallen bevordert de beworteling en overleving van planten, en de zwelstructuur van de klei die van dit spiliet is afgeleid verhoogt hun droogteresistentie.
De originaliteit van de Spilite de Pierre Bise sector komt tot uiting in de oorspronkelijke flora en fauna, aangezien een nationaal reservaat nu dit milieu beheert. Ongeveer zestig mediterrane planten vinden hun noordelijke grens in Europa. Bergcicaden leven samen met een paar adelaars op deze plek.
De expressie van dit oorspronkelijke terroir resulteert in een sterke mineraliteit, een dichtheid in de mond en een langzame opening van de wijn. De afwezigheid van schist verwijdert alle bitterheid om de kristallijne kant en de soepelheid die de spiliet aan de druif verleent, beter tot hun recht te laten komen. De originaliteit van de klei ligt aan de oorsprong van de frisheid van de rode vruchten met een dominante van zwarte kersen of bramen.
Situatie: Op het zuiden/zuidenwesten gerichte hellingen en plateaus. Sterke invloed
Terroir : Spiliet (basisch vulkanisch gesteente).
Gebied : 2 ha 50
Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken : 35 jaar
Variëteit : 70% Cabernet Franc en 30 % Cabernet Sauvignon.
Gebruiksmethode : Smalle wijnstokken (5500 wijnstokken/ha) met gras tussen de rijen. Uitdunnen in juni, vervolgens handmatig uitdunnen in juli, om de beluchting van de trossen te optimaliseren voor een goede rijpheid.
Phyto-sanitaire bescherming : Sporenelementen, zeewier, cuivrol en plantenextracten.
Oogst : Met de hand, zo laat mogelijk
Wijnbereiding : Ontsteelde oogst, maceratie in vaten en vervolgens gerijpt in du vent. vaten en vaten.
Pairing : Van nature geschikt bij rood vlees, lamsbout en bij alle gerechten met een pittige saus.