Er zijn 58 wijnen.
Actieve filters
- Nieuw
- Aanbieding!
- Nieuw
- Aanbieding!
- Nieuw
Cuvée Louane, Franc Breton, Montlouis Méthode Traditionnelle (Extra-Brut)
Onze tips om te genieten van bubbels
Mousserende wijn is de naam die wordt gegeven aan alle mousserende of bruisende wijnen. De Europese regelgeving terzake is van recente datum. Het werd in 2008 en 2009 herzien. Moeten we benadrukken dat de term "mousserend" een nogal pejoratieve connotatie heeft (goedkope kant, twijfelachtige kwaliteit!). De voorkeur gaat uit naar scherp, sprankelend, fijne bubbels of nog beter crémant of Champagne.
Soorten mousserende wijnen
Alle mousserende wijnen moeten worden gekwalificeerd door een vermelding die overeenkomt met hun suikergehalte (of dosering) dat is bijgedragen door de expeditievloeistof:
Brut natuur (0 - 3 g per liter)
Extra brut (0 - 6 g per liter)
Brut (0 - 12 g per liter)
Extra droog (12 - 17 g per liter)
Droog (17 - 32 g per liter)
Halfdroog (32 - 50 g per liter)
Zoet (meer dan 50 g per liter)