Le Haut de la Garde 2019, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
    Le Haut de la Garde 2019, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
    Le Haut de la Garde 2019, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
    Le Haut de la Garde 2019, Château de Pierre Bise, Anjou blanc

    Le Haut de la Garde 2019, Château de Pierre Bise, Anjou blanc

    14,75€
    Incl. btw

    Oogstjaar: 2019
    Domein: Château Pierre Bise - René Papin
    Land: Frankrijk
    Streek: Loire
    Appellatie: Savennières
    Druif: Chenin
    Type: wit
    Landbouw: bio-landbouw

    La parcelle se caractérise à la fois par une diversité géologique et par une forte variabilité de la vigueur dans la partie la plus sableuse.


    Laatste flessen !

     

    GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

     

    VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

     

    WIJNEN VOORRADIG


    De gebruikelijke traagheid van de botrytis ontwikkeling, geeft elk jaar hoop op een oogst bij fenolische rijpheid van de druiven, optimaal van de terroir expressie van een droge Chenin. Afhankelijk van het jaar kunnen we net zo goed elk perceel in meerdere sorteringen plukken als de druiven van de meest gedifferentieerde percelen bijna een maand na elkaar oogsten.

    De Haut de la Garde wordt traditioneel gekenmerkt door een volume in de mond dat afhangt van de dikte van de bodem en de verandering van de leisteen, en door een kracht, meegebracht door de zandstenen. De kwaliteit van de bitters en de precisie van de structuur zijn nauw verbonden met de kwaliteit van de oogst; dit is het sterke punt van een fles Haut de la Garde. De perceptie van de zuren komt aan het eind van het gehemelte een beetje in fade met de bitters. 

    Situatie: Zachte helling op het noorden, op de top van de heuvels, met een open horizon over de Loire, tegenover Savennières.
    Terroir: Alteratie van leisteen en zandsteen op een basis van rhyoliet.
    Gebied: 8ha
    Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 25 jaar
    Variëteit: 100% Chenin
    Drijfwijze: Smalle wijnstokken. Handmatig snoeien en uitdunnen in juni en juli. Rassen van de tussenrij.
    Phyto-sanitaire bescherming : Sporenelementen, zeewier, cuivrol en plantenextracten.
    Oogst : Manueel, door opeenvolgende sortering.
    Wijnbereiding : Langzame persing, 24 tot 48 uur bezinking, langzame gisting (alcoholisch en malolactisch zonder seeding of chaptalisatie).
    Accompanatie : Aperitief, vlees met sterke en pittige sauzen roomsaus of met champignons. Op sterke variëteiten kazen. 

     
    LRBL-BISE01-75-2019
    2 Wijnen

    Datasheet

    Oogstjaar
    2019
    Streek
    Loire
    Appellatie
    Anjou Villages
    Stijl
    wit
    Druif
    Chenin
    Landbouw
    bio landbouw
    Land
    Frankrijk
    Formaat fles
    fles: 75cl
    Alcohol
    13.5
    Volume
    750