Cuvée Eliott, 2011, Château Massereau, Graves
Oogstjaar: 2011
Domein: Château Massereau - Jean-François et Philippe Chaigneau
Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Appellatie: Graves
Druif: Petit Verdot
Type: rood
Landbouw: biodynamie
GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS
VEILIG BETALEN MET CREDITCARD
WIJNEN VOORRADIG
Een uitzonderlijke wijn uit het rode terroir van de Graves, gemaakt van een oude druivensoort, Petit Verdot.
Het oog, de neus, de mond
Drastische selectie van de beste bessen, van een unieke druivensoort, de Petit Verdot. Deze variëteit is zeldzaam geworden en is bijna vergeten.
Eliott is een uitzonderlijke wijn, een evenwichtsoefening, een verrassende paradox van kracht en frisheid.
Combinatie van spijs en wijn
Een gastronomische wijn, te reserveren voor uw beste tafels. Gerechten met rood vlees, eend, lam, fijn gekookt rundvlees, wild, maar ook gekruid gevogelte.
Serveertemperatuur
17 - 18°C.
Bewaring
Tot 20-40 jaar.
Techniek
Bodem: Kiezelhoudend, klei-kalksteen.
Wijngaarden: 2 ha. De grond bewerken. Dubbele Guyot snoei. Handmatig groen oogsten: ontknoppen - verwijderen van bladeren - uitdunnen van bladeren - groen oogsten. Zeer selectief handmatig oogsten in kratten.
Vinificatie en rijping: De druiven worden met de hand ontsteeld en gekneusd voordat ze in nieuwe, open, rechtopstaande vaten worden gelegd, volgens zeer specifieke en strenge specificaties. Handmatig roeren en stoten tijdens de alcoholische gisting. Malolactische gisting in vaten. Behandeling van het sap alleen door zwaartekracht. Fermentatie en rijping in vaten gedurende ongeveer 20-24 maanden. Natuurlijke wijnen, ongefilterd, niet gefilterd, geen chaptalisatie of aanzuring (geen gebruik van moderne technieken); geen gist en zeer weinig zwavel.