Château Falfas 2012, Côte de Bourg

Château Falfas 2012, Côte de Bourg

18,80€

Oogstjaar: 2012
Domein: Château Falfas
Land: Frankrijk
Streek: Bordeaux
Appellatie: Côte de Bourg
Druif: Merlot (55%), Cabernet Sauvignon (30%), Cabernet Franc (10%), Malbec (5%)
Type: rood
Landbouw: biodynamie

Beschikbaar

Bio-dynamische Bordeaux uit de Côtes de Bourg: krachtig met groot bewaarpotentieel.

"Coup de Coeur" in La Revue de Vin de France

Château Falfas dateert uit de 14e eeuw en is gelegen op één van de mooiste hellingen aan de rechter over van de rivier de Gironde in het plaatsje Bayon. De wijngaarden, in totaal circa 20 hectare, zijn eigendom van John & Veronique Cochran en behoren tot de AOC Côtes de Bourg.

Op de voornamelijk klei en kalkstenen ondergrond zijn enkele zeer oude wijnstokken aangeplant, voornamelijk merlot en cabernet sauvignon. Het milde klimaat, mede het gevolg van de nabijheid van de Gironde, in combinatie met de bodem zorgt voor ideale omstandigheden voor de wijnstok.

Sinds 1989 worden de wijngaarden bovendien conform bio-dynamische principes bewerkt. Dit vanuit respect voor de plant, de natuur en uiteindelijk de consument. Niemand minder dan de vader van Veronique, François Bouchet, behoort tot de grootste pioniers in Frankrijk als het gaat om biodynamische wijnbouw en is medeoprichter van de Unie van Biodynamische Wijnmakers, “Biodyvin”. De kerngezonde druiven zorgen ervoor dat de wijnen van Château Falfas de typische karakteristieken vertonen van de druif en het land (terroir). Er wordt namelijk niets aan toegevoegd!

Alle wijnen gaan een zorgvuldige en lange rijping in Franse eikenhouten vaten. Dit maakt de wijnen geschikt voor een lange bewaartijd.

BXRD-FALF01-75-2012
37 Wijnen

Datasheet

Oogstjaar
2012
Appellatie
Côtes de Bourg
Druif
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
Malbec
Merlot
Stijl
rood
Landbouw
biodynamie
Streek
Bordeaux
Land
Frankrijk
Formaat fles
fles: 75cl
Alcohol
13
Volume
750