Clos Vougeot Grand Cru le Grand Maupertui 2012, Anne Gros

    Clos Vougeot Grand Cru le Grand Maupertui 2012, Anne Gros

    280,00€
    Incl. btw

    Oogstjaar: 2012
    Domein: Anne Gros
    Land: Frankrijk
    Streek: Bourgogne
    Appellatie: Clos Vougeot Grand Cru
    Druif: Pinot Noir
    Type: rood
    Landbouw: geleide bestrijding

    UITSLUITEND OP ALLOCATIE


    Laatste flessen !

     

    GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

     

    VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

     

    WIJNEN VOORRADIG


    Deze wijngaard werd aangeplant in 1904 en produceert een Pinot Noir die wordt gekenmerkt door een grote amplitude en een kracht die soms sober is, maar in evenwicht wordt gehouden door rijpe tannines. De wijn heeft een harmonieuze body met aroma's van zwart fruit, kruiden en gekonfijte toetsen naarmate hij ouder wordt. De wijn rijpt in vaten (40% nieuw) en het perceel, gelegen onder de Grands Echezeaux, profiteert van een diepe kleigrond en een uitstekende natuurlijke drainage. De muur rond de Clos beschermt tegen erosie. De etymologie van 'Maupertui' doet denken aan een lichte holte in het landschap. Deze wijn past goed bij zoete en hartige gerechten en heeft een uitstekend bewaarpotentieel.

    Dit is een perceel van 0 ha 94 dat in 1904 is aangeplant. Gekenmerkt door een grote amplitude, wordt de soms ietwat sobere kracht van deze wijn getemperd door zeer rijpe, fijne en racy tannines.

    .

    Aanwijzingen bij het proeven

    Zijn corpulentie beweegt zich op het gehemelte met grote harmonie en volheid, als de elegantie en zuiverheid van een Romaans gewelf. Met zijn fluweel paarse kleur, is het de archetypische mooie Pinot Noir.

    Het is een wijn van grote kwaliteit.

    De aroma's worden gekenmerkt door zwart fruit (rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen,...) en door een kruidig kantje (peper, zoethout, kruidnagel, nootmuskaat...).

    De gekonfijte noten ontwikkelen zich met de leeftijd, geassocieerd met de complexiteit van tertiaire noten die een beetje sanguine zijn.

    De wijn, de gerechten

    Deze wijn past zeer goed bij zoete en hartige combinaties (geroosterd vlees, bessenvlees, rode chutney..., gegrild vlees in filets, entrecote, prime rib...sausen met morieljes).

    Hoewel hij een uitstekend rijpingspotentieel heeft, is het vaak mogelijk om er in zijn jeugd van te genieten, wanneer de tannines compleet zijn en de structuur het smelten heeft dat het evenwicht van grote wijnen maakt.

    .

      

    In haar verlangen om wijnbouw te vervullen met respect voor de mens, planten en terroir, heeft Anne Gros zich verdiept in bio-dynamische teelt. Een cultuur die ze van vitaal belang acht voor het behoud van de biodiversiteit van het terroir, terwijl ze weigert om in een hokje gestopt te worden of een "etiket" opgeplakt te krijgen.

    BGRD-GROS03-75-2012

    Datasheet

    Oogstjaar
    2012
    Streek
    Bourgogne
    Appellatie
    Bourgogne
    Stijl
    rood
    Druif
    Pinot Noir
    Landbouw
    lutte raisonnée
    Land
    Frankrijk
    Formaat fles
    fles: 75cl
    Alcohol
    13
    Volume
    750