Clos Vougeot Grand Cru le Grand Maupertui 2012, Anne Gros

Clos Vougeot Grand Cru le Grand Maupertui 2012, Anne Gros

234,05€

Oogstjaar: 2012
Domein: Anne Gros
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Appellatie: Clos Vougeot Grand Cru
Druif: Pinot Noir
Type: rood
Landbouw: geleide bestrijding

UITSLUITEND OP ALLOCATIE

Laatste wijnen beschikbaar

Dit is een perceel van 0 ha 94 dat in 1904 is aangeplant. Gekenmerkt door een grote amplitude, wordt de soms ietwat sobere kracht van deze wijn getemperd door zeer rijpe, fijne en racy tannines.

.

Aanwijzingen bij het proeven

Zijn corpulentie beweegt zich op het gehemelte met grote harmonie en volheid, als de elegantie en zuiverheid van een Romaans gewelf. Met zijn fluweel paarse kleur, is het de archetypische mooie Pinot Noir.

Het is een wijn van grote kwaliteit.

De aroma's worden gekenmerkt door zwart fruit (rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen,...) en door een kruidig kantje (peper, zoethout, kruidnagel, nootmuskaat...).

De gekonfijte noten ontwikkelen zich met de leeftijd, geassocieerd met de complexiteit van tertiaire noten die een beetje sanguine zijn.

De wijn, de gerechten

Deze wijn past zeer goed bij zoete en hartige combinaties (geroosterd vlees, bessenvlees, rode chutney..., gegrild vlees in filets, entrecote, prime rib...sausen met morieljes).

Hoewel hij een uitstekend rijpingspotentieel heeft, is het vaak mogelijk om er in zijn jeugd van te genieten, wanneer de tannines compleet zijn en de structuur het smelten heeft dat het evenwicht van grote wijnen maakt.

.

BGRD-GROS03-75-2012

Datasheet

Oogstjaar
2012
Appellatie
Bourgogne
Druif
Pinot Noir
Stijl
rood
Landbouw
lutte raisonnée
Streek
Bourgogne
Land
Frankrijk
Formaat fles
fles: 75cl
Alcohol
13
Volume
750