Chablis 1er Cru La Forest 2019, Dauvissat
    Chablis 1er Cru La Forest 2019, Dauvissat
    Chablis 1er Cru La Forest 2019, Dauvissat
    Chablis 1er Cru La Forest 2019, Dauvissat

    Chablis 1er Cru La Forest 2019, Dauvissat

    Oogstjaar: 2019
    Domein: Domaine Dauvissat 
    Land: Frankrijk
    Streek: Bourgogne
    Appellatie: Chablis 1ier Cru
    Druif: Chardonnay
    Type: witte wijn
    Landbouw: biodynamie

    UITSLUITEND OP ALLOCATIE
    PRIJS OP AANVRAAG


     

    GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

     

    VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

     

    WIJNEN VOORRADIG


    La Forest : Het landgoed heeft 4,5 ha. Het ligt op de linkeroever van de Serein. Zuidoostelijke ligging. Dit is een klassieke Chablis.Ofwel op de rechteroever met zuidelijke blootstelling, ofwel op de linkeroever. Bos is een gesloten vallei, beschermd tegen de heersende westen- en zuidwestenwinden. Tegelijkertijd wordt het beschermd tegen de noordenwind door de Montmains heuvelrug.Het is een terroir dat niet vroegrijp is. Het heeft tijd nodig om op te warmen. Aan de andere kant heeft het het vermogen om warmte op te slaan en weer af te geven. Je moet er geduld mee hebben. Ik zie het een beetje als een marathonloper met een geweldige finish. We staan op klei-kalksteen bodems, zoals overal in Chablis met zijn Kimmeridgian mergel.Wat de kracht van Vorst uitmaakt, is de kwaliteit van de klei, die heel verschillend is. Qua kleuren is er van alles wat. Er is oker, wit, rood, blauw en groen. Het is heel verschillend gerangschikt. Qua topografie zitten we aan een bolle kust. Het deel waar de helling is gebroken, is een beetje geërodeerd door de wind en aan de boven- en onderkant hebben we relatief diepe grond.

    De familie Dauvissat bezit het landgoed sinds 1899. Deze familie wijngaard beslaat meer dan 9 hectare, de wijnstokken zijn gemiddeld 20 tot 50 jaar oud.

    Vincent Dauvissat is al vele jaren bezig met biodynamica, het is een geestesgesteldheid en een overtuiging die geworteld is in het lichaam. Verre van hem het media-onderzoek, zijn wijnen spreken voor hem: zuiverheid en mineraliteit zijn de sleutelwoorden.

    De wijnmaker

    De rigoureuze en gepassioneerde Vincent Dauvissat beheert dit mythische eigendom sinds 1989. Hij volgde zijn grootvader Robert op, die al in 1931 bottelde, en zijn vader René, wiens wijnen vermaard waren. Étiennette, Vincent's dochter, heeft zich nu bij haar vader gevoegd. De wijngaard is altijd verzorgd als een tuin en de wijze opbrengsten verdienen alle eer. Sinds 2002 wordt het domein biodynamisch voorbereid, zonder aanspraak te maken op certificering. De vinificatie in vaten (die nooit voorrang krijgt op de materie) is niet erg interventionistisch, zodat de verschillende klimaten tot uitdrukking kunnen komen, vooral bij de rijping. Chablis van een zeldzame oprechtheid, met een zuivere, compacte, levendige stijl, relatief onbeschermd met zwavel.

    Het assortiment is te ontdekken bij wijnhandelaren, want er is helaas geen wijn meer te koop op het landgoed.

     
    BGBL-DAUV03-75-2019

    Datasheet

    Oogstjaar
    2019
    Streek
    Bourgogne
    Appellatie
    Chablis
    Stijl
    wit
    Druif
    Chardonnay
    Landbouw
    biodynamisch
    Land
    Frankrijk
    Formaat fles
    fles: 75cl
    Alcohol
    13
    Volume
    750