Lijst van wijnen van het domein Thierry Germain

Domaine des Roches Neuves, appellation Saumur

Wijnboer: Thierry Germain   

biodynamie   biologische wijn

Thierry Germain: wijnboer van het jaar 2011

Domaine des Roches Neuves is gelegen in de beroemde Franse Loirestreek. Vlakbij Saumur, in de gemeente Varrains, startte Thierry Germain daar, op de leeftijd van 23 jaar, zijn eigen een wijnhuis om zijn droom werkelijkheid te laten worden.
De wijngaarden hebben een bodem van kalkhoudende klei- en zandgrond, met een onderlaag van krijt de zogenaamde Tuffeau die zo typerend is voor het Loiregebied. Doordat de ligging zuidelijk gelegen is bereiken de druiven snel hun volledige rijpheid.
De wijnen van dit topdomein hebben dan ook een verbluffende rijpheid met prachtige bloemige smaken. De wijnen zijn over het algemeen zacht, intens en geconcentreerd in de mond. Ze zijn bovendien perfect uitgebalanceerd, vol finesse en verfrissende vitaliteit.
Thierry, die zelf oorspronkelijk uit de Bordeaux streek komt, heeft respect voor de omgeving en de natuur zeer hoog in het vaandel staan. Daarom heeft hij ervoor gekozen om een biologisch-dynamische werkwijze te hanteren. Uiteraard proef je dit ook terug in de wijnen van dit geweldige wijnhuis, die door de jaren heen steeds beter zijn geworden.

Online bestellen van de wijnen van Domaine des Roches Neuves bij Divine Wines.

Uiteraard koopt u de wijnen van Domaine des Roches Neuves online bij Divinewines.be, de beste  wijnhandel in België met een prachtige en unieke wijnverzameling, waar zowel uitzonderlijke wijnen als budget-wijnen kunt bestellen. Kwaliteitswijnen, snelle levering & betrouwbare service kenmerkt Divine Wines!

Er zijn 41 wijnen.

Item 1-8 van 41 in totaal item(s)
Item 1-8 van 41 in totaal item(s)