150cl ⏐ Chablis 1er Cru La Forest 2018 - Dauvissat, magnum
  150cl ⏐ Chablis 1er Cru La Forest 2018 - Dauvissat, magnum
  150cl ⏐ Chablis 1er Cru La Forest 2018 - Dauvissat, magnum
  150cl ⏐ Chablis 1er Cru La Forest 2018 - Dauvissat, magnum

  150cl ⏐ Chablis 1er Cru La Forest 2018 - Dauvissat, magnum

  Oogstjaar: 2018
  Domein: Domaine Dauvissat
  Land: Frankrijk
  Streek: Bourgogne
  Appellatie: Chablis 1ier Cru
  Druif: Chardonnay
  Type: wit
  Landbouw: biodynamie

  UITSLUITEND OP ALLOCATIE

  PRIJS OP AANVRAAG


   

  GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

   

  VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

   

  WIJNEN VOORRADIG


  La Forest : Het landgoed heeft 4,5 ha. Het ligt op de linkeroever van de Serein. Zuidoostelijke ligging. Dit is een klassieke Chablis.Ofwel op de rechteroever met zuidelijke blootstelling, ofwel op de linkeroever. Bos is een gesloten vallei, beschermd tegen de heersende westen- en zuidwestenwinden. Tegelijkertijd wordt het beschermd tegen de noordenwind door de Montmains heuvelrug.Het is een terroir dat niet vroegrijp is. Het heeft tijd nodig om op te warmen. Aan de andere kant heeft het het vermogen om warmte op te slaan en weer af te geven. Je moet er geduld mee hebben. Ik zie het een beetje als een marathonloper met een geweldige finish. We staan op klei-kalksteen bodems, zoals overal in Chablis met zijn Kimmeridgian mergel.Wat de kracht van Vorst uitmaakt, is de kwaliteit van de klei, die heel verschillend is. Qua kleuren is er van alles wat. Er is oker, wit, rood, blauw en groen. Het is heel verschillend gerangschikt. Qua topografie zitten we aan een bolle kust. Het deel waar de helling is gebroken, is een beetje geërodeerd door de wind en aan de boven- en onderkant hebben we relatief diepe grond.

  De familie Dauvissat bezit het landgoed sinds 1899. Deze familie wijngaard beslaat meer dan 9 hectare, de wijnstokken zijn gemiddeld 20 tot 50 jaar oud.

  Vincent Dauvissat is al vele jaren bezig met biodynamica, het is een geestesgesteldheid en een overtuiging die geworteld is in het lichaam. Verre van hem het media-onderzoek, zijn wijnen spreken voor hem: zuiverheid en mineraliteit zijn de sleutelwoorden.

  De wijnmaker

  De rigoureuze en gepassioneerde Vincent Dauvissat beheert dit mythische eigendom sinds 1989. Hij volgde zijn grootvader Robert op, die al in 1931 bottelde, en zijn vader René, wiens wijnen vermaard waren. Étiennette, Vincent's dochter, heeft zich nu bij haar vader gevoegd. De wijngaard is altijd verzorgd als een tuin en de wijze opbrengsten verdienen alle eer. Sinds 2002 wordt het domein biodynamisch voorbereid, zonder aanspraak te maken op certificering. De vinificatie in vaten (die nooit voorrang krijgt op de materie) is niet erg interventionistisch, zodat de verschillende klimaten tot uitdrukking kunnen komen, vooral bij de rijping. Chablis van een zeldzame oprechtheid, met een zuivere, compacte, levendige stijl, relatief onbeschermd met zwavel.

  Het assortiment is te ontdekken bij wijnhandelaren, want er is helaas geen wijn meer te koop op het landgoed.

   
  BGBL-DAUV03-150-2018

  Datasheet

  Oogstjaar
  2018
  Streek
  Bourgogne
  Appellatie
  Chablis
  Stijl
  wit
  Druif
  Chardonnay
  Landbouw
  biodynamisch
  Land
  Frankrijk
  Formaat fles
  magnum of 150cl
  Alcohol
  13
  Volume
  1500