Chablis 2021 - Dauvissat

  Chablis 2021 - Dauvissat

  Oogstjaar: 2021
  Domein: Domaine Dauvissat
  Land: Frankrijk
  Streek: Bourgogne
  Appellatie: Chablis
  Druif: Chardonnay
  Type: wit
  Landbouw: biodynamie

  UITSLUITEND OP ALLOCATIE

  PRIJS OP AANVRAAG


   

  GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

   

  VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

   

  WIJNEN VOORRADIG


  De familie Dauvissat bezit het landgoed sinds 1899. Deze familie wijngaard beslaat meer dan 9 hectare, de wijnstokken zijn gemiddeld 20 tot 50 jaar oud.

  Vincent Dauvissat is al vele jaren bezig met biodynamica, het is een geestesgesteldheid en een overtuiging die geworteld is in het lichaam. Verre van hem het media-onderzoek, zijn wijnen spreken voor hem: zuiverheid en mineraliteit zijn de sleutelwoorden.

  De wijnmaker

  De rigoureuze en gepassioneerde Vincent Dauvissat beheert dit mythische eigendom sinds 1989. Hij volgde zijn grootvader Robert op, die al in 1931 bottelde, en zijn vader René, wiens wijnen vermaard waren. Étiennette, Vincent's dochter, heeft zich nu bij haar vader gevoegd. De wijngaard is altijd verzorgd als een tuin en de wijze opbrengsten verdienen alle eer. Sinds 2002 wordt het domein biodynamisch voorbereid, zonder aanspraak te maken op certificering. De vinificatie in vaten (die nooit voorrang krijgt op de materie) is niet erg interventionistisch, zodat de verschillende klimaten tot uitdrukking kunnen komen, vooral bij de rijping. Chablis van een zeldzame oprechtheid, met een zuivere, compacte, levendige stijl, relatief onbeschermd met zwavel.

  Het assortiment is te ontdekken bij wijnhandelaren, want er is helaas geen wijn meer te koop op het landgoed.

   
  BGBL-DAUV02-75-2021

  Datasheet

  Oogstjaar
  2021
  Streek
  Bourgogne
  Appellatie
  Chablis
  Stijl
  wit
  Druif
  Chardonnay
  Landbouw
  biodynamisch
  Land
  Frankrijk
  Formaat fles
  fles: 75cl
  Alcohol
  13
  Volume
  750