• Nieuw
Chablis 2021 - Dauvissat

Chablis 2022, Vincent Dauvissat

Oogstjaar: 2022
Domein: Domaine Vincent Dauvissat
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Appellatie: Chablis
Druif: Chardonnay
Type: wit
Landbouw: biodynamie

UITSLUITEND OP ALLOCATIE

PRIJS OP AANVRAAG


 

GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

 

VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

 

WIJNEN VOORRADIG


De familie Dauvissat bezit het landgoed sinds 1899. Deze familie wijngaard beslaat meer dan 9 hectare, de wijnstokken zijn gemiddeld 20 tot 50 jaar oud.

Vincent Dauvissat is al vele jaren bezig met biodynamica, het is een geestesgesteldheid en een overtuiging die geworteld is in het lichaam. Verre van hem het media-onderzoek, zijn wijnen spreken voor hem: zuiverheid en mineraliteit zijn de sleutelwoorden.

De wijnmaker

De rigoureuze en gepassioneerde Vincent Dauvissat beheert dit mythische eigendom sinds 1989. Hij volgde zijn grootvader Robert op, die al in 1931 bottelde, en zijn vader René, wiens wijnen vermaard waren. Étiennette, Vincent's dochter, heeft zich nu bij haar vader gevoegd. De wijngaard is altijd verzorgd als een tuin en de wijze opbrengsten verdienen alle eer. Sinds 2002 wordt het domein biodynamisch voorbereid, zonder aanspraak te maken op certificering. De vinificatie in vaten (die nooit voorrang krijgt op de materie) is niet erg interventionistisch, zodat de verschillende klimaten tot uitdrukking kunnen komen, vooral bij de rijping. Chablis van een zeldzame oprechtheid, met een zuivere, compacte, levendige stijl, relatief onbeschermd met zwavel.

Het assortiment is te ontdekken bij wijnhandelaren, want er is helaas geen wijn meer te koop op het landgoed.

 

BGBL-DAUV02-75-2022

Datasheet

Oogstjaar
2021
Streek
Bourgogne
Appellatie
Chablis
Stijl
wit
Druif
Chardonnay
Landbouw
biodynamisch
Land
Frankrijk
Formaat fles
fles: 75cl
Alcohol
13
Volume
750