Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc
Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc

Le Haut de la Garde 2018, Château de Pierre Bise, Anjou blanc

14,60€

Oogstjaar: 2018
Domein: Château Pierre Bise - René Papin
Land: Frankrijk
Streek: Loire
Appellatie: Loire
Druif: Chenin
Type: wit
Landbouw: bio-landbouw

 

Het geheel van de percelen van de Haut de la Garde ligt op de top van een plateau tussen Rochefort sur Loire en Denée, tegenover, aan de andere kant van de Loire, de Roche aux Moines en de Coulée de Serrant.

Beschikbaar

De gebruikelijke traagheid van de botrytis ontwikkeling, geeft elk jaar hoop op een oogst bij fenolische rijpheid van de druiven, optimaal van de terroir expressie van een droge Chenin. Afhankelijk van het jaar kunnen we net zo goed elk perceel in meerdere sorteringen plukken als de druiven van de meest gedifferentieerde percelen bijna een maand na elkaar oogsten.

De Haut de la Garde wordt traditioneel gekenmerkt door een volume in de mond dat afhangt van de dikte van de bodem en de verandering van de leisteen, en door een kracht, meegebracht door de zandstenen. De kwaliteit van de bitters en de precisie van de structuur zijn nauw verbonden met de kwaliteit van de oogst; dit is het sterke punt van een fles Haut de la Garde. De perceptie van de zuren komt aan het eind van het gehemelte een beetje in fade met de bitters. 

Situatie: Zachte helling op het noorden, op de top van de heuvels, met een open horizon over de Loire, tegenover Savennières.
Terroir: Alteratie van leisteen en zandsteen op een basis van rhyoliet.
Gebied: 8ha
Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 25 jaar
Variëteit: 100% Chenin
Drijfwijze: Smalle wijnstokken. Handmatig snoeien en uitdunnen in juni en juli. Rassen van de tussenrij.
Phyto-sanitaire bescherming : Sporenelementen, zeewier, cuivrol en plantenextracten.
Oogst : Manueel, door opeenvolgende sortering.
Wijnbereiding : Langzame persing, 24 tot 48 uur bezinking, langzame gisting (alcoholisch en malolactisch zonder seeding of chaptalisatie).
Accompanatie : Aperitief, vlees met sterke en pittige sauzen roomsaus of met champignons. Op sterke variëteiten kazen. 

LRBL-BISE01-75-2018
6 Wijnen

Datasheet

Oogstjaar
2018
Appellatie
Loire
Druif
Chenin
Stijl
wit
Landbouw
bio landbouw
Streek
Loire
Land
Frankrijk
Formaat fles
fles: 75cl
Alcohol
13
Volume
750