Les Mémoires 2018, domaine des Roches Neuves, Saumur Champigny
    Les Mémoires 2018, domaine des Roches Neuves, Saumur Champigny
    Les Mémoires 2018, domaine des Roches Neuves, Saumur Champigny
    Les Mémoires 2018, domaine des Roches Neuves, Saumur Champigny

    Les Mémoires 2018, domaine des Roches Neuves, Saumur Champigny

    41,35€
    Incl. btw

    Oogstjaar: 2018
    Domein: Domaine des Roches Neuves - Thierry Germain
    Land: Frankrijk
    Streek: Loire
    Appellatie: Saumur Champigny
    Druif: Cabernet Franc
    Type: rood
    Landbouw: biodynamie


    Laatste flessen !

     

    GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

     

    VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

     

    WIJNEN VOORRADIG


    "Een verbluffend lekkere wijn, en één van de beste Cabernet Francs van de planeet", aldus Robert Parker over deze wijn. De 94 punten voor deze biologische topper van de hand van wijnmaker Thierry Germain zijn dus zeker niet voor niets. Deze Les Memoires van wijnhuis Domaine Roches Neuves is gemaakt van 100% Cabernet Franc druiven van zeer oude wijnstokken. De wijnstokken werden geplant in 1904 en zijn dus al meer dan 100 jaar oud. Het terroir is gelegen in Dampierre sur Loire en beslaat zo'n 70 hectare en kijkt uit op de rivier de Loire. Meer informatie over deze beroemde wijnstreek leest u hier.

    Deze wijn heeft een Biodyvin label en een Ecocert certificering. Alle wijnstokken worden door Domaine Roches Neuves met de grootstmogelijke zorg omringd. Wat uiteraard geheel past binnen hun filosofie: wijnbouw bedrijven met diep respect voor de natuur en de omgeving. Daarom heeft dit wijnhuis dan ook bewust gekozen voor een biologisch-dynamische werkwijze. En dit proef je uiteraard ook terug in de geweldige wijnen die door dit wijnhuis worden geproduceerd. De wijngaarden zijn gelegen in het middelste wijngebied van de Loire-vallei: Saumur-Champigny. In dit gebied, gelegen langs de Loire, op ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Angers, toont de Cabernet Franc zijn potentieel voor subtiel gelaagde nuances van expressie. Er heerst een relatief mild klimaat en de zuidelijk gelegen ligging van de wijngaarden zorgt ervoor dat de druiven snel hun volledige rijpheid bereiken.

    De Les Memoires, een op en top kwaliteitswijn, is intens robijnrood van kleur, en de neus onthult subtiele muntachtige tinten, rode vruchtenlikeur en wilde aardbei. Full-body wijn, puur, elegant, vlezig en pittig. In de mond sensueel en krachtig, je proeft meteen het volledige potentieel van het geweldige terroir. De wijn heeft een zijdeachtige textuurm is complex, uitstekend van structuur met fijne tannines. Heerlijk om direct van te genieten, maar ook zeer geschikt om nog een paar jaar in de kelder te laten liggen.

    Deze wijn past perfect bij rood vlees en wildgerechten. Ook lekker bij milde, zachte kaassoorten. 
    LRRD-RNEU07-75-2018
    5 Wijnen

    Datasheet

    Oogstjaar
    2018
    Streek
    Loire
    Appellatie
    Saumur-Champigny
    Stijl
    rood
    Druif
    Cabernet Franc
    Landbouw
    biodynamisch
    Land
    Frankrijk
    Formaat fles
    fles: 75cl
    Alcohol
    13
    Volume
    750