

Oogstjaar: 2018
Domein: Domaine Fouassier
Land: Frankrijk
Streek: Loire
Appellatie: Sancerre
Druif: Sauvignon
Type: blanc
Landbouw: biodynamie
10 tot 12°C om te proeven en 12 tot 14°C om te dineren.
Cap Ferret oester, Fish & Chips, Kabeljauw met citroenpuree. Een wijn om te combineren met zeevruchten of vis, of om als aperitief te drinken.
In de wijngaard: | De wijnstokken worden gesnoeid in Single Guyot. De wijngaard wordt gecultiveerd volgens biologische en biodynamische landbouwmethoden. Om en nabij 8.000 wijnstokken per hectare. "Les Chailloux" wordt gemaakt van 25 jaar oude wijnstokken. Gemiddelde opbrengst: 45 hl/ha. De druiven worden ontsteeld en vervolgens met riemen naar de pneumatische pers getransporteerd, om ze zo veel mogelijk te ontzien. |
Variëteit: | Sauvignon |
Proeven: | Neus levendig, over Granny appel en citroenpulp en bijna anijsachtige tonen. Mond levendig, gevolgd door een rond, fris gehemelte. Licht parelend met een mooie spanning en een watertandend houvast. Afwerking smaakvol, met precies de juiste hoeveelheid adstringentie, afnemend in de beoordeling. |
Aanbieding: | Sancerre |
Geologie: | |
Situatie: | Plateau. |
In de kelder: | Wijnbereiding natuurlijk, gisting met inheemse gisten. Het werk in de kelder wordt gedaan op het ritme van de lunaire kalender. |
Serveeradvies en Gastronomie: | 10 tot 12°C voor degustaties en 12 tot 14°C voor diners. Cap Ferret oester, Fish & Chips, Kabeljauw met citroenpuree. Een wijn om te combineren met zeevruchten of vis, of om te drinken als aperitief. |