Nanogyra 2020, Alain Cailbourdin, Pouilly-Fumé

    Nanogyra 2020, Alain Cailbourdin, Pouilly-Fumé

    18,50€
    Incl. btw

    Oogstjaar: 2020
    Domein: Alain Cailbourdin
    Land: Frankrijk
    Streek: Loire
    Appellatie: Pouilly-Fumé
    Druif: Sauvignon
    Type: wit
    Landbouw: geleide bestrijding


    Beschikbaar

     

    GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS

     

    VEILIG BETALEN MET CREDITCARD

     

    WIJNEN VOORRADIG


    Combinatie van spijs en wijn

    Het past bijzonder goed bij wit vlees, vooral met room (kip met morieljes in roomsaus), maar ook bij foie gras of geitenkaas.

    Deze wijn wordt sinds het wijnjaar 2019 gevinifieerd door Loic Cailbourdin

    Vanaf het wijnjaar 2019 kon Cailbourdin hun cuvee niet langer "Les Cornets" noemen, dus hebben ze het uiterlijk opgefrist en de naam Nanogyra gegeven. De wijn die nu wordt geproduceerd is uitsluitend afkomstig van percelen waar de kalksteen van de bodem bijzonder rijk is aan fossielen van kleine oesters, nanogyras virgulas genaamd. De naam Nanogyra is dus een knipoog naar de schelpdieren die 140 miljoen jaar geleden leefden en die nu mede het profiel van de wijn bepalen.

    Terroir

    Geboren op klei-kalkachtige hellingen die typisch zijn voor de Pouilly-Fumé wijngaard (Kimmeridgian mergel), ontlenen deze wijnen hun kracht aan het terroir. Deze wijnen hebben een volle smaak, maar het duurt iets langer voor ze zich openen en al hun kracht tonen na een jaar rijpen. Vervolgens ontdekt men aroma's van witte bloemen (meidoorn, acaciabloesem), gevolgd door nuances die doen denken aan knoppen van zwarte bessen, ananas, abrikoos of witte perzik, afhankelijk van het oogstjaar, en eindigend met uitgesproken minerale tonen, vaak omschreven als "vuursteen".

    Na een paar jaar evolueren de aroma's vaak naar kweepeer of mango. Sommige jaargangen hebben champignonaroma's ontwikkeld, zoals de 1996 en 2000 die duidelijk aan witte truffels doen denken. De expressie in de mond is viriel, krachtig en lang. Deze Pouilly-Fumé is voor wie op zoek is naar volle, rijke en gulle wijnen.

     
    LRBL-CAIL01-75-2020
    18 Wijnen

    Datasheet

    Oogstjaar
    2020
    Streek
    Loire
    Appellatie
    Pouilly-Fumé
    Stijl
    wit
    Druif
    Sauvignon
    Landbouw
    lutte raisonnée
    Land
    Frankrijk
    Formaat fles
    fles: 75cl
    Alcohol
    13
    Volume
    750