Lijst van wijnen van het domein Château de la Maltroye

Château de la Maltroye, appellatie Chassagne-Montrachet

Wijnboer: Jean-Pierre Cournut

Geleide bestrijding

Château de la Maltroye is al vele jaren een familiebedrijf. Jean-Pierre Cournut, de laatste generatie, is gespecialiseerd in wijntechnologie en is een van de meest gerespecteerde producenten van fijne, volle Bourgogne Grand Crus.

FILOSOFIE

TOUWEN VAN WIJNEN

Het beleid van het Domaine is om de bodem mechanisch te bewerken, een beredeneerde aanpak toe te passen voor het sproeien en de opbrengsten onder controle te houden, dit alles met een focus op kwaliteit. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd, wat garant staat voor de productie van geweldige wijnen om neer te leggen.

VINIFICATIE - RIJPING

Het domein heeft zichzelf uitgerust met ultramoderne apparatuur voor wijnbereiding: twee pneumatische persen, roestvrijstalen vaten met automatische perforatie voor de rode wijnen en geïntegreerde temperatuurregeling voor alle wijnvaten (rood en wit);

Witte wijn: Pneumatisch persen, bezinken en begin van de alcoholische gisting in vaten bij lage temperatuur onder temperatuurcontrole, daarna einde van de gisting in vaten. Bâtonnage (roeren van de droesem) en malolactische gisting op de droesem in het vat; eerst uitlekken naar lucht en terug naar het vat voor het einde van de rijping op de droesem. Na 12 maanden rijping wordt de wijn licht gefilterd voordat hij op het domein wordt gebotteld.

Rode wijn: Ontsteelde oogst, koude maceratie voor de gisting, temperatuurgecontroleerde gisting door thermoregulatie; rijping in eiken vaten op fijne droesem gedurende 14 tot 18 maanden; lichte filtratie voor het bottelen op het domein.

Er zijn 7 wijnen.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)