Lijst van wijnen van het domein Domaine Saint-Amant

Domaine Saint-Amant, appellatie Beaumes de Venise

Wjnboer: Camille Nosworthy

Camille Nosworthy beheert het Domaine Saint Amant dat in 1990 door haar vader is opgericht op de gelijknamige berg. Camille, architect van beroep, wordt sinds 1997 getroffen door het wijnvirus.

Gelegen in het hart van de Dentelles de Montmirail, op een hoogte van 600 m, in de appellatie Beaumes de Venise, profiteert het Domaine Saint Amant van een ongeëvenaard terroir: 13 hectare kleine percelen verspreid over glooiende heuvels, op het zuidoosten en geveegd door de mistral, op bodems van mergel en kalksteen van het Trias, arm, droog, weg van de vlakte, en niet erg bevorderlijk voor ziekten of parasieten

Redelijke landbouw, respect voor de prachtige omgeving. Ondergrondse kelder, handmatige oogst, traditionele vinificatie in kleine volumes (vaten, vaten van 25 tot 60 hl max).

Appellaties : Beaumes de Venise, Côtes du Rhône Villages, Côtes du Rhône

Oppervlakte : 13 hectares

Productie : 50.000 flessen

 

 

Wij bewonderen elke dag de uitzonderlijke en gevarieerde omgeving waarin wij al meer dan 25 jaar werken: Suzette ligt in een groene omgeving, een "geklasseerde" site in het hart van de Dentelles de Montmirail. Onze wijngaard is niet aan één stuk, maar alle wijnstokken liggen tussen 400 en 600 m hoogte. Ze liggen verspreid in kleine terrassen of restanques, omzoomd door hellingen waar brem, amandelbomen, zonneroosje, tijm en rozemarijn groeien. Ze zijn omringd door bossen van steeneiken, witte eiken, fruitbomen en pijnbomen.

De gezondheid van de wijnstokken is het resultaat van een kundig en kwetsbaar evenwicht van chemische reacties.
In onnatuurlijke dichtheden aangeplant, streven wij elk jaar naar het beste ecologische evenwicht dat ons in staat zal stellen gezonde druiven te oogsten, op de juiste rijpheid en in afgemeten hoeveelheden.
> we hebben nooit insecticiden gebruikt
> we hebben al jaren geen round up meer gebruikt
> gebruiken wij spaarzaam de producten die ons in staat stellen ziekten als meeldauw en meeldauw te bestrijden.
We hebben geluk: we zijn weg van de vlakte en de mistralwind is ons eerder gunstig gezind, die na de regens blaast, droogt en de schimmels verjaagt die van vochtigheid houden.

Wij passen een respectvolle en op maat gemaakte cultuur toe, naargelang van de behoeften van elk perceel, de kenmerken ervan en de druivenrassen die er zijn aangeplant.
Dit werk wordt gedaan door gemotiveerde en hardwerkende mannen en vrouwen. Ze worden gedeeltelijk geholpen door de tractor, maar 4/5 van de tijd die in de wijngaarden wordt doorgebracht is handwerk: snoeien, latwerk, schoffelen, aanplanten van ontbrekende druiven... en tenslotte de oogst.

In de kelder nemen we onze tijd: de druiven zijn niet allemaal tegelijk rijp. De gisten zijn inheems en de temperatuur wordt zo geregeld dat de gisting niet wordt gestrest of gestimuleerd. De persingen van de blanken zijn lang, met kleine druk en kleine volumes. Tijdens de koude wintermaanden kan de wijn zich op natuurlijke wijze zetten en filteren.
En dan moet je de kleinschaligheid van onze operatie waarderen, die precisie, netheid, traceerbaarheid en soms wat experimenteren mogelijk maakt...

Onze wijnen zijn de weerspiegeling van wat de natuur ons geeft, en elk wijnjaar heeft zijn eigen persoonlijkheid. 

 

Domaine Saint-Amant wijnen online bestellen bij Divine Wines

Domaine Saint-Amant wijnen koopt u natuurlijk online bij DivineWines.be, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen.
U kunt u ook terecht in onze sfeervolle winkel in Ukkel.
Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Divine Wines !

 

Er zijn 9 wijnen.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)