Lijst van wijnen van het domein Domaine Roger Champault

Domaine Roger Champault, appellatie Sancerre & Menetou Salon

Wijnboeren: Claude et Laurent Champault 

Label: Haute Valeur Environnementale 3

Het domein is gelegen in het wijndorp Champtin, ten zuiden van Sancerre, vroeger bekend als Chambetin.

Hoewel de geschiedenis van het landgoed rond de 17e eeuw begint, gaan de laatste onderzoeken terug tot Edmé Champault in de jaren 1725, maar het wijnmaken begon eigenlijk in het midden van de XIXe eeuw, rond 1850.

Nadat phylloxera aan het eind van de XIXe eeuw de wijngaard had vernietigd, nam Louis Champault, Louison genaamd, de wijnmakerij over, die toen 2 hectare groot was en kocht hij zijn eerste straddle tractor. Het familiebedrijf begon vervolgens te groeien. Roger Champault, zijn zoon, zette het familiebedrijf voort totdat zijn zonen Claude en Laurent, de wijnmakerij overnamen in 1996. De modernisering begon met de introductie van thermoreguleerde roestvrijstalen tanks in de cave, samen met moderne wijnpersen, waardoor het hele wijnbouwproces efficiënter en actueler werd.

De wijnmakerij in haar huidige vorm ligt in het kleine gehucht Champtin bij het dorp Crézancy-en-Sancerre, 8 km ten zuiden van de stad Sancerre. De wijnstokken zijn aangeplant op steile hellingen met het beroemde terroir van de Sancerre streek. Het wijnhuis heeft 22 hectare geaccumuleerd met Claude en Laurent aan het roer van dit prachtige landgoed, zij heten u van harte welkom om de verrukkelijke wijnen te ontdekken waar zij zo trots op zijn.

Het domein produceert zowel Sancerre als Menetou-Salon appellation wijnen. De verschillende bodems zorgen voor diversiteit in de wijnjaren en geven de wijnen verschillende tonen. Het domein is beplant op 3 grondsoorten, maar de Kimmeridgische (Terres Blanches) vertegenwoordigt het grootste deel van de wijngaard (12 ha). Deze geologische periode vormt de hoge heuvels van de Sancerrois.

Blason.png Het wapenschild is van François Perreau, heer van Champtin in de 16e eeuw, aan wie de Colombier toebehoorde, het enige overblijfsel van deze heerlijkheid. Gerestaureerd, is het nu het proeflokaal van het landgoed.

Er zijn 15 wijnen.

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)