Lijst van wijnen van het domein Eric Bordelet

Domaine Eric Bordelet  - Château de HautevilleCidres-Poirés

Wijnboer: Eric Bordelet

biodynamie   biologische wijn  

Eric Bordelet is waarschijnlijk de meest bekende cider en poiré producent van Frankrijk. Deze tupische Fransman werkte een tijd lang in de beste restaurants van Frankrijk als sommelier waarna hij in 1992 besloot het landgoed van zijn grootouders over te nemen om de cider en poiré te maken die hij nergens kon vinden. Op 9,5 hectare verbouwd hij zijn vruchten op biologisch dynamische wijze en maakt hij prachtige producten. Lees hier het verslag van ons bezoek aan hem.

 

Eric Bordelet raakte gedurende zijn loopbaan als sommelier gevangen in een passie voor cider. Na een vergeefse speurtocht naar de ideale ‘Sydre’, vanouds zo geschreven, wilde hij die zelf gaan maken.
Een Sydre & Poiré artisanal, ambachtelijk gemaakt volgens de technieken die dit oude ambacht eeuwenlang vorm gaven. Technieken die hij perfectioneert sinds hij in 1992 het familiebezit van zijn grootouders overnam, 9,5 hectare boomgaarden.
De aanplant van 20 verschillende rassen appelbomen en 14 perenrassen wordt bewerkt volgens de bio-dynamische landbouwmethode.

Er zijn 4 wijnen.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)