Lijst van wijnen van het domein Domaine Caïlbourdin

Domaine Alain Caïlbourdin, appellatie Pouilly-Fumé

Wijnboer: Alain Caïlbourdin

Terra Vitis

Het domein, opgericht door Alain Cailbourdin in 1980, verzamelt vandaag 20 hectare wijngaarden verspreid over de beste hellingen van Pouilly-Fumé. Deze wijngaard bestaat voor de helft uit oude wijnstokken (40 tot 70 jaar oud), en voor de andere helft uit wijnstokken die sinds 1980 zijn herplant.

De verschillende hellingen worden afzonderlijk gevinifieerd en stellen ons in staat vier cuvées te presenteren, die elk een terroir en een uitgesproken aromatische expressie vertegenwoordigen.Het zoeken naar kwaliteit is onze constante zorg: het dringt tot in de kleinste details door in de hele productieketen, van de wijnstok tot in de kelder. 
Onze rode draad is de kwaliteit en diversiteit van onze terroirs onder de aandacht te brengen. Onze werkwijze, die op de volgende bladzijden wordt beschreven, is op deze wens gebaseerd.

Een wijn kan alleen groots zijn als hij de mineraliteit van een kwaliteitsterroir als steun heeft. De kunst van het wijnmakersambacht bestaat erin de druiven alle kansen te geven om deze kwaliteiten te onthullen.

Er zijn 10 wijnen.

Item 1-10 van 10 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-10 van 10 in totaal item(s)