Lijst van wijnen van het domein M & S Bouchet

M & S Bouchet, appellatie Vin de France (Saumur - Loire)

Wijnboeren: Matthieu et Sylvanie Bouchet

biodynamie   biologische wijn

In 1990 besloten Matthieu en Sylvanie Bouchet de 6 hectare grote wijngaard van de familie over te nemen in het hart van de Saumur appellatie.

Het domein is uniek omdat het al biodynamisch is sinds het in 1962 werd opgericht door Matthieu's vader, François Bouchet, die een van de grote pioniers was van de biodynamische wijnbouw in Frankrijk.

François Bouchet was een van de eersten die biodynamische principes toepaste in Frankrijk en was betrokken bij de omschakeling van een aantal landgoederen, waaronder Vignoble de la Coulée de Serrant, Domaine de la Romanée-Conti, Domaine Leroy, Domaine Leflaive en vele andere.

Matthieu en Sylvanie hebben ervoor gekozen om de wijnstokken biologisch-dynamisch te blijven bewerken, met als doel het familiegevoel van het domein te behouden. Ze leven graag op het ritme van de seizoenen, in een ongerepte omgeving, omringd door natuur en dieren, en maken wijnen voor het plezier van degenen die ervan proeven, in harmonie met de natuur.

De wijnstokken, geplant op klei-kalksteenbodems, zijn erg oud en de opbrengsten zijn dan ook erg laag (ongeveer 22 hl/u). De druiven worden uiteraard met de hand geoogst en de wijnen rijpen meerdere jaren in eiken vaten in een ondergrondse kelder gemaakt van tuffeau, de kalksteen die wordt gebruikt om de kastelen van de Loirevallei te bouwen.

Het wijnmaakproces is niet interventionistisch en is erop gericht om de druiven tijdens hun ontwikkeling op een zo natuurlijk mogelijke manier te ondersteunen. De wijnen worden niet gevinifieerd of gefilterd en sulfieten worden in homeopathische doses gebruikt. De wijnen zijn biologisch (Ecocert) en biodynamisch (Demeter) gecertificeerd.

Hoewel het domein in de appellation Saumur ligt, hebben Mathieu en Sylvanie Bouchet besloten hun wijnen onder de appellation Vin de France op de markt te brengen om zich te bevrijden van de beperkingen van de AOC en hun vrijheid, integriteit en originaliteit te behouden.

Het resultaat is indrukwekkend, met unieke, authentieke en diepgaande wijnen die in staat zijn de emoties te beroeren!

Er is 1 wijn.

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-1 van 1 in totaal item(s)