Lijst van wijnen van het domein Château de La Selve

Château de la Selve, appellatie Coteaux de l'Ardèche

Wijnbouwers: Florence & Benoît Chazallon

biodynamisch   biologische wijn  

Het Kasteel

Château de la Selve was oorspronkelijk een bolwerk aan de grenzen van het Keizerrijk en daarna het Koninkrijk Frankrijk. Het was later het jachtslot van een illustere familie uit Vivarais, de hertogen van Joyeuse, voordat het door de eeuwen heen een boerderij werd.

Het dateert uit de 13e eeuw en de architectuur is typisch voor de versterkte huizen en kastelen van de Bas-Vivarais regio. Gelegen aan de oevers van de Chassezac, de belangrijkste zijrivier van de Ardèche, geniet het van een uitzonderlijke, beschermde omgeving. In 1990 werd dit prachtige verblijf eigendom van de ouders van Benoît. Het kasteel werd een familie- en toeristische bestemming.

Benoît en Florence, de wijnmakers

In 2002 realiseerde Benoît, die net was afgestudeerd aan de wijnschool van Beaune, zijn droom: dit wijndomein oprichten in de zuidelijke Ardèche, waar hij er zeker van was dat het terroir een groot potentieel had: de verzengende zon en koele nachten, de wilde landschappen, de kalksteenbodems die naar garrigue, humus en truffels ruiken...!

Benoît en zijn vrouw Florence doen aan biologische en biodynamische wijnbouw, waarbij ze het milieu sparen en het terroir tot uiting laten komen. Ze zijn voortdurend op zoek naar steeds levendiger bodems in de wijngaard en steeds zuiverder wijnen in de kelder.

Château de la Selve wijnen online bestellen bij Divine Wines

Château de la Selve wijnen koopt u natuurlijk online bij DivineWines.be, de wijnhandel met één van de grootste wijncollecties in België, waar u zowel bijzondere wijnen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen.
U kunt u ook terecht in onze sfeervolle winkel in Ukkel.
Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Divine Wines !

Er zijn 4 wijnen.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)