Lijst van wijnen van het domein Château de La Selve

Château de la Selve, appellatie Rhône & Coteaux de l'Ardèche

Wijnbouwers: Florence & Benoît Chazallon

biodynamisch   biologische wijn  

Château de La Selve

Château de la Selve was oorspronkelijk een bolwerk aan de grenzen van het Keizerrijk en daarna het Koninkrijk Frankrijk. Het was later het jachtslot van een illustere familie uit Vivarais, de hertogen van Joyeuse, voordat het door de eeuwen heen een boerderij werd.

Het dateert uit de 13e eeuw en de architectuur is typisch voor de versterkte huizen en kastelen van de Bas-Vivarais regio. Gelegen aan de oevers van de Chassezac, de belangrijkste zijrivier van de Ardèche, geniet het van een uitzonderlijke, beschermde omgeving. In 1990 werd dit prachtige verblijf eigendom van de ouders van Benoît. Het kasteel werd een familie- en toeristische bestemming.

Benoît en Florence, de wijnmakers

In 2002 realiseerde Benoît, die net was afgestudeerd aan de wijnschool van Beaune, zijn droom: dit wijndomein oprichten in de zuidelijke Ardèche, waar hij er zeker van was dat het terroir een groot potentieel had: de verzengende zon en koele nachten, de wilde landschappen, de kalksteenbodems die naar garrigue, humus en truffels ruiken...!

Benoît en zijn vrouw Florence doen aan biologische en biodynamische wijnbouw, waarbij ze het milieu sparen en het terroir tot uiting laten komen. Ze zijn voortdurend op zoek naar steeds levendiger bodems in de wijngaard en steeds zuiverder wijnen in de kelder.

Ontdek en bestel exclusieve wijnen van Château de La Selve bij Divine Wines

Bestel de fantastische wijnen van Château de La Selve moeiteloos online bij Divine Wines. Ontdek onze gevarieerde wijncollectie met zowel exceptionele als budgetvriendelijke opties. Divine Wines, dé toonaangevende wijnhandel in België, biedt gegarandeerde kwaliteitswijnen, snelle levering en betrouwbare service. Koop de beste wijnen eenvoudig op DivineWines.be.

Bij DivineWines.be geloven we dat elke fles een uniek verhaal heeft. Bestel nu en laat ons je begeleiden naar memorabele smaakontdekkingen. Want het kiezen van een wijn zou net zo plezierig moeten zijn als het genieten ervan. Proost op nieuwe wijnavonturen!

Er zijn 4 wijnen.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)