Lijst van wijnen van het domein Domaine Adrien Berlioz

Domaine Adrien Berlioz, appellatie Savoie

Wijnboer: Adrien Berlioz

biodynamie   biologische wijn

Domaine Adrien Berlioz

Passie en doorzettingsvermogen, Adrien Berlioz runt een landgoed van 5,5 hectare verdeeld over dertien percelen, allemaal gelegen in de terroirs Chignin en Arbin, geplant op diepe bodems die voornamelijk bestaan uit klei-kalksteen (kalksteen, slib, mergel, enz.). Adrien verbouwt een grote verscheidenheid aan druivenrassen, waaronder de traditionele Mondeuse, Jacquère, Altesse en Roussanne, maar ook zeldzamere rassen zoals Persan en Douce Folie. Het meeste werk en de blends worden per perceel gedaan om alle rijkdom en diepte van deze prachtige terroirs te onthullen.

De wijnen van Adrien zijn fris, elegant en licht verteerbaar, met een voorbeeldige mineraliteit. Hun populariteit is onmiskenbaar en ze zijn bijna allemaal uitverkocht zelfs voordat ze gebotteld zijn!

Domaine du Cellier des Cray

Adrien Berlioz is thuis in Chignin. Hij is hier geboren, opgegroeid en heeft ervoor gekozen om zo dicht mogelijk bij de natuur te leven. Dus om zijn regio te laten zien, maakt Adrien wijn en een heleboel andere lokale producten, met trots en plezier... de Savoie way of life!

Het landgoed

Sinds zijn komst in 2006 heeft Adrien het familielandgoed uitgebreid van 2 naar 5,5 hectare. Omdat je genoeg moet produceren om van je werk te kunnen leven, en omdat je bepaalde oude druivenrassen moet redden als ze gedoemd zijn te verdwijnen, moet je op de goede terroirs springen en aanplanten om je voor te bereiden op de toekomst.

Het werk hier is niet niks: hellingen tot 50%, 8.000 wijnstokken per hectare (houdt je bezig tijdens het snoeien!) en allemaal biologisch! Maar de klei-kalksteen bodem en de ligging spreken boekdelen in de wijnen, dus...

De wijnen

Adrien blend niet, zijn wijnen zijn terroir-gedreven... en dat zijn zijn cuvées ook! De stijl is duidelijk: rijp fruit oogsten, frisheid bewaren en de wijnen licht verteerbaar maken.

Een korte geschiedenis

Adrien houdt van wijn, vindt het heerlijk om wijn te maken, maar hij is ook nieuwsgierig. Dus omdat zijn vrouw imker is, maken ze ook honing, en omdat ze appelbomen hebben... maken ze ook appelsap... en dat is nog maar het begin.

Er zijn 6 wijnen.

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-6 van 6 in totaal item(s)