Lijst van wijnen van het domein Cros des Calades

Cros des Calades, appellatie Rhône

Wijnbouwers: Florence & Benoît Chazallon

biodynamisch   biologische wijn  

Benoît en Florence, de wijnmakers

In 2002 realiseerde Benoît, die net was afgestudeerd aan de wijnbouwschool van Beaune, zijn droom: dit wijndomein oprichten in de zuidelijke Ardèche, waar hij er zeker van was dat het terroir een groot potentieel had: de verschroeiende zon en koele nachten, de wilde landschappen, de kalksteenbodems die ruiken naar garrigue, humus en truffels...!

Benoît en zijn vrouw Florence doen aan biologische en biodynamische wijnbouw, waarbij ze het milieu sparen en het terroir tot uiting laten komen. Ze zijn voortdurend op zoek naar steeds levendigere bodems in de wijngaard en steeds zuiverere wijnen in de kelder.

De Cros des Calades is misschien in één opzicht nieuw in onze zorgvuldig gekozen lijst. Maar het koppel aan het roer van dit project is ons hier bij Divine Wines meer dan bekend. Gemaakt door Florence en Benoît van Château de la Selve, met wie we al een tijdje samenwerken, is dit een nieuw négociant project dat we met veel plezier aan boord verwelkomen. Hoewel dit niet hun eigen druiven zijn, ligt de oorsprong op slechts een paar kilometer van hun landgoed in de zuidelijke Rhônevallei. En natuurlijk is de filosofie altijd aanwezig - respect voor het terroir, biologische landbouw en minimale interventie in de kelder - om zuiverheid en frisheid in hun wijnen te zoeken.

Ontdek en bestel exclusieve wijnen van Cros des Calades bij Divine Wines

Bestel de fantastische wijnen van Cros des Calades moeiteloos online bij Divine Wines. Ontdek onze gevarieerde wijncollectie met zowel exceptionele als budgetvriendelijke opties. Divine Wines, dé toonaangevende wijnhandel in België, biedt gegarandeerde kwaliteitswijnen, snelle levering en betrouwbare service. Koop de beste wijnen eenvoudig op DivinewWines.be.

Bij DivineWines.be geloven we dat elke fles een uniek verhaal heeft. Bestel nu en laat ons je begeleiden naar memorabele smaakontdekkingen. Want het kiezen van een wijn zou net zo plezierig moeten zijn als het genieten ervan. Proost op nieuwe wijnavonturen!

Er zijn 5 wijnen.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)