Lijst van wijnen van het domein Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves, appellatie Saumur

Wijnboer: Thierry Germain   

biodynamie   biologische wijn

Thierry Germain: wijnboer van het jaar 2011

Domaine des Roches Neuves is gelegen in de beroemde Franse Loirestreek. Vlakbij Saumur, in de gemeente Varrains, startte Thierry Germain daar, op de leeftijd van 23 jaar, zijn eigen een wijnhuis om zijn droom werkelijkheid te laten worden.
De wijngaarden hebben een bodem van kalkhoudende klei- en zandgrond, met een onderlaag van krijt de zogenaamde Tuffeau die zo typerend is voor het Loiregebied. Doordat de ligging zuidelijk gelegen is bereiken de druiven snel hun volledige rijpheid.
De wijnen van dit topdomein hebben dan ook een verbluffende rijpheid met prachtige bloemige smaken. De wijnen zijn over het algemeen zacht, intens en geconcentreerd in de mond. Ze zijn bovendien perfect uitgebalanceerd, vol finesse en verfrissende vitaliteit.
Thierry, die zelf oorspronkelijk uit de Bordeaux streek komt, heeft respect voor de omgeving en de natuur zeer hoog in het vaandel staan. Daarom heeft hij ervoor gekozen om een biologisch-dynamische werkwijze te hanteren. Uiteraard proef je dit ook terug in de wijnen van dit geweldige wijnhuis, die door de jaren heen steeds beter zijn geworden.

Ontdek en bestel exclusieve wijnen van Domaine des Roches Neuves bij Divine Wines

Bestel de fantastische wijnen van Domaine des Roches Neuves moeiteloos online bij Divine Wines. Ontdek onze gevarieerde wijncollectie met zowel exceptionele als budgetvriendelijke opties. Divine Wines, dé toonaangevende wijnhandel in België, biedt gegarandeerde kwaliteitswijnen, snelle levering en betrouwbare service. Koop de beste wijnen eenvoudig op Divinewines.be.

Bij Divinewines.be geloven we dat elke fles een uniek verhaal heeft. Bestel nu en laat ons je begeleiden naar memorabele smaakontdekkingen. Want het kiezen van een wijn zou net zo plezierig moeten zijn als het genieten ervan. Proost op nieuwe wijnavonturen!

Er zijn 39 wijnen.

Item 1-18 van 39 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 39 in totaal item(s)