Filteren op

Stijl

Landbouw

Domein

Oogstjaar

Druif

Land

Streek

Appellatie

Prijs

  • 7,00€ - 1.167,00€

Formaat fles

Bordeaux


Wijnen uit Bordeaux

Bordeaux

Er zijn 58 wijnen.

Item 1-18 van 58 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 58 in totaal item(s)

Geroemd in de hele wereld om zijn grote en prestigieuze wijnen, zoals saint-estèphe, margaux, saint-émilion, pomerol of sauternes, de wijngaarden van Bordeaux  is ook, met zijn 117.200 hectare wijngaarden, zijn meer dan 8.000 châteaux en zijn bijna 10.000 wijnbouwers, de grootste AOC wijngaard van Frankrijk!

 

bestaande uit zes grote terroirs, te weten de Médoc, Libournais, Sauternais, de Graves, Entre-Deux-Mers en Blayais-Bourgeais, die op hun beurt weer zijn onderverdeeld in verschillende appellations, zoals saint-estèphe, saint-julien, margaux, de  moulis-en-médoc of zelfs de pauillac voor de Médoc streek telt de Bordeaux wijngaard niet minder dan 57 verschillende appellations!

 

Rode wijnen zijn goed voor ongeveer 80% van de productie en worden voornamelijk gemaakt van de druiven Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. De rest van de productie bestaat uit droge of zoete witte wijnen, van de druivenrassen Semillon, Sauvignon en Muscadelle, en uit roséwijnen, gemaakt van dezelfde druivenrassen als voor de rode wijnen.

 

Veel voor het publiek toegankelijke landgoederen bieden rondleidingen door hun wijnmakerijen of proeverijen aan. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de Châteaux Siran, Margaux, Lanessan, Mouton Rothschild, Lafite Rothschild en Loudenne in de Médoc, of de Châteaux d'Yquem en Filhot in Sauternes. Het is ook een gelegenheid voor fijnproevers om van kasteel naar kasteel te gaan en kennis te maken met de landschappelijke en architectonische bezienswaardigheden die bijdragen aan de reputatie van dit uitgestrekte gebied.

 

De Médocaine, een grote mountainbiketocht voor oenosporters, brengt elk jaar eind mei duizenden verklede deelnemers bijeen om in een feestelijke sfeer over de wegen van de Médoc te rijden.