Lijst van wijnen van het domein Château Falfas

Château Falfas, appellatie Côtes de Bourg

Wijnbouwer: Véronique Cochran

biodynamie  biologische wijn  

Château Falfas

Château Falfas ligt op een van de mooiste hellingen op de rechteroever van de Gironde, in de gemeente Bayon. Het staat al sinds de 14e eeuw bekend als de "glorie van de Bourgeais".

Dit domaine van 20 hectaren is eigendom van en wordt bewerkt door Véronique en is beplant met 55% merlot, 30% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc en 5% malbec. De wijnstokken staan aangeplant op overwegend klei-kalkachtige bodems. De nabijheid van het estuarium van de Gironde resulteert in een mild klimaat dat zorgt voor optimale rijpheid en ideale groeicondities voor de wijnstokken.

Sinds 1989 wordt de hele wijngaard verbouwd volgens biodynamische praktijken om "het milieu te beschermen en de wijnstok, de natuur... en de consument te respecteren! Veronique is de dochter van François Bouchet, een van de grondleggers van de biodynamica in Frankrijk. Ze was de oprichter van Biodyvin, de vakbond van biodynamische wijnmakers.

De bodem wordt onderhouden, geploegd en op natuurlijke wijze bewerkt met respect voor de biologie van de bodem en het milieu. De wijnen van Château Falfas worden gemaakt van sterke, gezonde druiven die het unieke terroir weerspiegelen, zonder toevoegingen van buitenaf. De druiven worden met de hand geoogst bij optimale rijpheid en ondergaan een lange, rigoureuze vinificatie, gevolgd door rijping in Franse eiken vaten om ervoor te zorgen dat de wijnen goed rijpen in de fles.

Ontdek en bestel exclusieve wijnen van Château Falfas bij Divine Wines

Bestel de fantastische wijnen van Château Falfas moeiteloos online bij Divine Wines. Ontdek onze gevarieerde wijncollectie met zowel exceptionele als budgetvriendelijke opties. Divine Wines, dé toonaangevende wijnhandel in België, biedt gegarandeerde kwaliteitswijnen, snelle levering en betrouwbare service. Koop de beste wijnen eenvoudig op DivineWines.be.

Bij DivineWines.be geloven we dat elke fles een uniek verhaal heeft. Bestel nu en laat ons je begeleiden naar memorabele smaakontdekkingen. Want het kiezen van een wijn zou net zo plezierig moeten zijn als het genieten ervan. Proost op nieuwe wijnavonturen!

Er zijn 2 wijnen.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)