Lijst van wijnen van het domein Domaine Nicolas Mariotti-Bindi

Cantina di Torra, appellatie Patrimonio

Wijnbouwer: Nicolas Mariotti-Bindi

biodynamie   biologische wijn

Domaine Nicolas Mariotti-Bindi

Jong talent in Patrimonio. Na een rechtenstudie in Parijs gooit Nicolas het roer 180 graden om, om zijn droom na te jagen en wijn te gaan maken op Corsica. Zijn eerste oogst was in 2007. Hij leerde het vak bij Arena, Giudicelli en Leccia -waar hij tot voor kort ook zijn eigen wijn maakte – en kon wijngaarden kopen van Orenga de Gaffory (in Patrimonio een van de oude, traditionele producenten). Inmiddels heeft hij een nieuwe kelder vlakbij Oletta.
Zijn gamma is zeer overzichtelijk – wit van vermentinu, rood van niellucciu – en hij zal daarmee zo’n beetje de enige producent zijn die (nog) geen rosé maakt. Hij heeft nu 6 à 7 ha aan wijngaarden, maar zal gaan uitbreiden naar 13 ha. Er wordt biologisch gewerkt, met zeer weinig bestrijdingsmiddelen. In 2014 vrijwel niets, geen koper, pietsje sulfiet. Opvoeding gebeurt in tanks: beton en rvs, betonnen ei. De eieren hebben een natuurlijke bâtonnage door de vorm. Indrukwekkende wijnen: zuiver, rijk, prachtig fruit.

Behoort (nu al) tot de top.

Ontdek en bestel exclusieve wijnen van Domaine Nicolas Mariotti-Bindi bij Divine Wines

Bestel de fantastische wijnen van Domaine Nicolas Mariotti-Bindi moeiteloos online bij Divine Wines. Ontdek onze gevarieerde wijncollectie met zowel exceptionele als budgetvriendelijke opties. Divine Wines, dé toonaangevende wijnhandel in België, biedt gegarandeerde kwaliteitswijnen, snelle levering en betrouwbare service. Koop de beste wijnen eenvoudig op DivineWines.be.

Bij DivineWines.be geloven we dat elke fles een uniek verhaal heeft. Bestel nu en laat ons je begeleiden naar memorabele smaakontdekkingen. Want het kiezen van een wijn zou net zo plezierig moeten zijn als het genieten ervan. Proost op nieuwe wijnavonturen!

Er zijn 15 wijnen.

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)