Lijst van wijnen van het domein Domaine Duseigneur

Domaine Duseigneurappellatie Rhône et Châteauneuf-du-Pape 

Wijnboer: Bernard Duseigneur

biodynamie  biologische wijn  

Domaine Duseigneur

Geboren in een familie van wijnmakers aan de andere kant van de Rhône in Saint Laurent des Arbres, nam Bernard DUSEIGNEUR de teugels van het Domaine over in 2002. Na een Londense ervaring in de City keerde hij terug naar zijn mediterrane wortels door het werk van zijn vader Jean en zijn broer Frédéric op de linkeroever van de Rhône in Châteauneuf-du-Pape voort te zetten. Sinds 2007 werkt Bernard samen met Philippe Faure-Brac, 's werelds beste sommelier in 1992, een van de beste wijnkenners ter wereld.

De wijnmaker aan het woord:

"Via de wijn biedt de natuur ons een sublieme en unieke kans om emoties te creëren en te delen, om een duizend jaar oude en kostbare knowhow te ontvangen en door te geven, soms met toevoeging van onze eigen kleine steen.

Het hebben van een geweldig terroir is een kans, maar het is niet genoeg om geweldige wijnen te maken. Wijnbouwer zijn is ook deel uitmaken van een duizend jaar oude traditie; het is een know-how en een geweten ontvangen en cultiveren; het is de bewaarder zijn van een cultureel erfgoed en er verantwoordelijk voor zijn tegenover de toekomstige generaties aan wie alles moet worden doorgegeven.

Bovenal wordt in de wijngaard gewerkt aan de kwaliteit van de wijn. Onze keuzes worden gedicteerd door de plant tijdens haar ontwikkeling en rijping.

Elk jaar veranderen de omstandigheden, maar onze missie blijft dezelfde: de ondergrondse krachten laten veranderen in energie.

Daartoe wordt ernaar gestreefd de bodem vitaal te maken door het stimuleren van flora en fauna die sporenelementen mobiliseren en de symbiose tussen plant en bodem mogelijk maken.

Dit werk, dat inhoudt dat het natuurlijke element wordt gerespecteerd, heeft tot doel de organische integriteit van het terroir te bewaren en het potentieel ervan in elk wijnjaar tot uitdrukking te brengen.

Waarom de Astrolabe?

De astrolabe is een oud instrument waarmee navigators hun weg konden vinden door de sterren te volgen.

Deze symbool - aanwezig op onze etiketten - symboliseert de invloed van de sterren op de biodynamische handelingen van onze teeltpraktijken, die onder meer worden gekenmerkt door de siderische ritmes.

Ontdek en bestel exclusieve wijnen van Domaine Duseigneur bij Divine Wines

Bestel de fantastische wijnen van Domaine Duseigneur moeiteloos online bij Divine Wines. Ontdek onze gevarieerde wijncollectie met zowel exceptionele als budgetvriendelijke opties. Divine Wines, dé toonaangevende wijnhandel in België, biedt gegarandeerde kwaliteitswijnen, snelle levering en betrouwbare service. Koop de beste wijnen eenvoudig op DivineWines.be.

Bij DivineWines.be geloven we dat elke fles een uniek verhaal heeft. Bestel nu en laat ons je begeleiden naar memorabele smaakontdekkingen. Want het kiezen van een wijn zou net zo plezierig moeten zijn als het genieten ervan. Proost op nieuwe wijnavonturen!

Er zijn 8 wijnen.

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-8 van 8 in totaal item(s)