Lijst van wijnen van het domein Domaine de Trévallon

Domaine de Trévallon - IGP Alpilles

Wijnboeren: Ostiane Durrbach

biodynamie  biologische wijn 

Domaine de Trévallon is een van de toonaangevende wijndomeinen in Zuid-Frankrijk, gelegen in de Provence aan de rand van het Alpilles-gebergte tussen Avignon en Arles.

De eerste wijnstokken werden in 1973 aangeplant door de oprichter van het domein, Eloi Dürrbach, op het domein van zijn vader. Dürrbach overleed in 2021 en het domein, dat nog steeds in de handen van d familie is, wordt vandaag geleid door zijn dochter Ostiane.

Het domein beslaat 15 hectare Cabernet Sauvignon en Syrah, en twee hectare witte druivenrassen, waarvan de meeste Marsanne, Roussanne en Chardonnay zijn. De eerste wijnen werden geproduceerd in 1976.

In 2013 werd een nieuwe wijnmakerij gebouwd, waarvan de architectuur de nieuwste wijnetiketten van het domein weerspiegelt. Deze zijn sinds 1996 in gebruik en zijn ontworpen door Eloi's vader, René, een eminent schilder en beeldhouwer wiens werk overal op het landgoed te vinden is.

De vinificatiemethoden zijn natuurlijk en niet interventionistisch: geen ontstemming, gisting van hele trossen en natuurlijke gisten. De wijnen worden gebotteld zonder filtering.

Vanaf het begin stonden de wijnen bekend als Les Baux de Provence AOC. In 1993 besloot INAO, het Franse orgaan dat verantwoordelijk is voor appellations, echter dat de wijnen Vin de Pays des Bouches-du-Rhône moesten worden, omdat ze te veel cabernet sauvignon bevatten.

Ze worden nu op de markt gebracht onder de IGP Alpilles, die het westen van het departement Bouches-du-Rhône beslaat.

http://www.domainedetrevallon.com/

Er zijn 26 wijnen.

Item 1-18 van 26 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-18 van 26 in totaal item(s)