Lijst van wijnen van het domein Abbaye Sainte-Marie de Pierredon

l'Abbaye Sainte-Marie de Pierredon, appellation les Apilles

Wijnboer: Badigh

biodynamie    biologische wijn

Het was hier dat in 1205 een gemeenschap van monniken, de Chalaisiens, een abdij bouwde die de steile kalkbodem ondersteunde en landbouw, bosbouw en veeteelt exploiteerde. Het land is door de eeuwen heen verrijkt met gebouwen die volgens de Provençaalse tradities zijn gebouwd.

Sinds kort is het een populaire plaats voor de bijenteelt als huis van de kunstenaar Jean Martin-Roch. Deze laatste heeft er een open kunst- en samenlevingssite van gemaakt.

Sainte-Marie de Pierredon ging in 2001 een nieuw tijdperk in: de nieuwe eigenaar verbouwde het hele gebouw. De kapellen, het huis en de tuinen, omgeven door cipressen, hebben al hun charme teruggekregen en een groot familiehuis gecreëerd waar drie generaties elkaar graag ontmoeten.

De abdij van Sainte-Marie de Pierredon, altijd terug naar de kunst, heeft ook haar klooster- en landbouwambachten hersteld. Op het perceel staan nu 10 hectare olijfbomen en evenveel wijnstokken.

De aldus verkregen Provençaalse olijvenrassen maken het mogelijk olie te produceren uit de Vallée des Baux de Provence, een van de zeven gecontroleerde oorsprongsbenamingen voor olijven in Frankrijk.

Wat de wijngaarden betreft, de traditionele druivenrassen van de Provence zijn roulé, grenache, cinsault, syrah, maar ook cabernet sauvignon, merlot en sauvignon. De uitgestrektheid van het land biedt mogelijkheden voor de meest uiteenlopende behoeften. Voor elke kamer: de juiste bodem, de juiste blootstelling, de juiste druivensoort.

De kalk- en rotsachtige bodem zorgt voor een goede afwatering, de wind trekt water uit de diepte. Ze zijn organisch geteeld om het unieke karakter van Pierredon zo eerlijk mogelijk weer te geven.

In een land met uitgestrekte geurende grassen, amandelbomen, honderdjarige buxusbomen, Aleppo-dennen, kalmoes, cistus... gezien het behoud van een grote biodiversiteit.

De Abbaye Sainte-Marie de Pierredon streeft ernaar wijnen te produceren die de geest van deze magische plaatsen in het hart van de Alpilles weerspiegelen, een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van natuur en Provençaalse spiritualiteit.

Bij Divine Wines kunt u de fantastische wijnen van de Abbaye Sainte-Marie de Pierredon in de Alpilles kopen. Plaats nu uw bestelling! Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Er zijn 5 wijnen.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)