Lijst van wijnen van het domein Domaine du Pas de l'Escalette

Domaine du Pas de l'Escalette appellatie Terrasses du Larzac

Wijnboer: Julien Zernott & Delphine Rousseau

biodynamie   biologische wijn 

Het Domaine du Pas de l'Escalette ligt op 350 meter hoogte op de uitlopers van de Larzac en is gebouwd op kalksteenrots, omringd door lage, droge stenen muurtjes die "clapas" worden genoemd.

De vallei waar de wijngaard van het Domaine du Pas de L'Escalette zich bevindt, ligt op het noorden-zuiden, waardoor er twee exposities zijn, zonsondergang en zonsopgang, en de bodem heeft een unieke waterhuishouding, die goed filtert en droogt (water van het plateau is overvloedig aanwezig). De causse du Larzac zorgt voor koele nachten en fungeert als een fantastische airconditioner!

Beschermd door de causse, wordt het op natuurlijke wijze geïrrigeerd door de bronnen van Larzac. De omringende biodiversiteit, de bewerking van de bodem en het gebruik van biologische producten maken het mogelijk de wijnstokken met het grootste respect voor de natuur te cultiveren.


Op het Domaine du Pas de L'Escalette werken Julien Zernott en zijn partner Delphine Rousseau op een zo natuurlijk mogelijke manier met zuiderse druivenrassen.

De wijnstokken van het Domaine du Pas de L'Escalette worden sinds het wijnjaar 2012 geteeld in gecertificeerde biologische landbouw, zonder synthetische chemicaliën, en de bodems worden bewerkt om het terroir te versterken en druiven van hoge kwaliteit te verkrijgen, met de hand en met de grootste zorg geoogst, die ook de getalenteerde wijnmaker was van het Domaine Henri Pellé, in de appellation Menetou-Salon.

Er zijn 7 wijnen.

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)

Actieve filters

Item 1-7 van 7 in totaal item(s)