Lijst van wijnen van het domein de la Douaix

Domaine de la Douaix, appellatie Bourgogne

Wijnboeren: Mark et Gilles Moustie

Gilles' vader Mark kocht de boerderij in Arcenant in de prachtige Haute Côte van Bourgondië in 1997, maar het domein werd pas formeel opgericht in 2006. Gilles verhuisde in 2008 voorgoed naar hier, en beheert het domein sindsdien. Het domein heeft vanaf het begin biologische praktijken gevolgd onder advies van Geophile (Jacques Moreau/Aurélien Febvre) en Gilles voert in 2019 zijn eerste proeven uit met biodynamische landbouw.

Het domein maakt 4 witte wijnen, waarvan er 3 afkomstig zijn van wijngaarden in Arcenant. Bijzonder aan deze wijnen is het gehalte aan Pinot Blanc, een druif die in de Bourgogne niet vaak voorkomt, maar die een frisheid en een aroma geeft die de Chardonnay niet kan leveren. De laatste witte is een Corton Blanc, waarvan Gilles één vat per jaar maakt uit de twee rijen die hij onder handen heeft.

Op zijn zachtst gezegd heeft Gilles geen haast om zijn wijnen de deur uit te doen: hij behoort tot de zeer weinigen die ervoor kiezen zijn wijnen 2 jaar in vaten te laten rijpen, waarvan ongeveer 20% nieuw, alvorens ze op de markt te brengen. 

Er zijn 16 wijnen.

Item 1-8 van 16 in totaal item(s)
Item 1-8 van 16 in totaal item(s)