Sur Schistes rouge 2007, Château de Pierre Bise, Anjou Villages
Oogstjaar: 2007
Domein: Château Pierre Bise - Claude Papin
Land: Frankrijk
Streek: Loire
Appellatie: Loire
Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Type: rood
Landbouw: bio-landbouw
C'est la déclinaison en rood du terroir des Rouannières, situé sur le haut du coteau, plein Sud devant le village de Pierre Bise, ce mésoclimat se définit par une large ouverture d'horizon. (20km à 180), un sol très mince et une roche dure, volcanisme basique.
GELEVERD IN BREUKVASTE DOOS
VEILIG BETALEN MET CREDITCARD
WIJNEN VOORRADIG
Het vermogen van dit gesteente om uiteen te vallen bevordert de beworteling en de overleving van planten, en de zwelstructuur van de klei uit dit spiliet versterkt hun weerstand tegen droogte.
De originaliteit van de Spilite de Pierre Bise sector wordt weerspiegeld in de oorspronkelijke flora en fauna, aangezien een nationaal reservaat nu deze omgeving beheert. Ongeveer zestig mediterrane planten vinden daar hun noordelijke grens in Europa. In dit gebied leven bergcicaden samen met een paar adelaars.
De uitdrukking van dit gebied is een heel bijzondere.
De expressie van dit oorspronkelijke terroir vertaalt zich in een sterke mineraliteit, een dichtheid in de mond en een langzame opening van de wijn. De afwezigheid van schist verwijdert elke bitterheid om de kristallijne kant en de soepelheid die het spiliet aan de druiven verleent, beter tot hun recht te laten komen. De originaliteit van de klei ligt aan de oorsprong van de frisheid van de rode vruchten met een dominante van zwarte kersen of bramen.
Situatie: Zuidelijk/Zuidwestelijk gerichte hellingen en plateaus. Sterke invloed
Terroir : Spiliet (basisch vulkanisch gesteente).
Gebied : 2 ha 50
Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken : 35 jaar
Variëteit : 70% Cabernet Franc en 30% Cabernet Sauvignon.
Wijze van beheer : Smalle wijnstokken (5500 wijnstokken/ha) met gras begroeid op de tussenrijen. Uitdunnen in juni, vervolgens handmatig uitdunnen in juli, om de beluchting van de trossen te optimaliseren voor een goede rijpheid.
Phyto-sanitaire bescherming : Sporenelementen, zeewier, cuivrol en plantenextracten.
Oogst : Handmatig, zo laat mogelijk.
Wijnbereiding : Ontsteelde oogst, maceratie in vaten en vervolgens gerijpt in du vent. vaten en vaten.
Pairing : Van nature geschikt bij rood vlees, lamsbout en bij alle gerechten met een pittige saus.